Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bir konferans verildi. İlahiyat Fakültesi Dekan Yar

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bir konferans verildi. İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Asım Yediyıldız, 'Cami ve Kuran ilişkisi' konusunda yaptığı konuşmada, camilerin önemi ve Osmanlı dönemindeki camilerin fonksiyonları üzerinde durdu. Doktorasını camiler üzerine yaptığını belirten Doç. Dr. Yediyıldız, "Kuran-ı Kerim'e göre Yüce Allah; 'Allah'ın mescitlerini Allah'a ve ahiret gününe iman edenlerden başkası imar etmez' buyurmuştur. Peygamber efendimiz de mescitlerle bağını koparanları dünyada da ahirette de rezil bir hayat beklediğini buyurmuştur." şeklinde konuştu.

Eskişehir İl Müftüsü Ahmet Akın da camilerin ibadet yeri olmasının yanı sıra talim ve terbiye mekânları olduğunu ifade etti. Akın, "Camiler, müminler için Hz. Eyyüb(a.s)'ın sabrı, Hz. Yakup (a.s)'ın rüyası, Hz. Nuh (a.s)'ın gemisi, Hz. Musa (a.s)'ın asası, Hz. İsa (a.s)'ın nefesi ve Allah Resulü (s.a.v)'in tevhid davetinin sembolüdür." dedi.

Programa AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Eskişehir Vali Yardımcısı Faruk Erarslan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Salih Koca, Eskişehir İl Müftüsü Ahmet Akın, Odunpazarı İlçe Müftüsü İsmail Hakkı Dere, Tepebaşı İlçe Müftüsü Mustafa Yılmaz, diğer ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli de katıldı.

Etkinlikte Camiler ve din haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen şiir yarışmasında ikinci olan Şinasi Çapa, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Program, Cami ve Kuran Kurslarına yardım edenlere yaptıklara plaketlerinin verilmesi ile son buldu.