'Anayasa bir ayda değişir' demek sululuk

Erdoğan, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında muhalefeti hedef aldı. Yeni anayasa konusunda 'sululuk'la suçladığı muhalefetin başörtüsüyle ilgili de samimi olmadığını söyledi. Başbakan, 'Bu blöfü millet yutmaz' dedi



Erdoğan, yeni yasama döneminin ilk grup toplantısında muhalefeti hedef aldı. Yeni anayasa konusunda 'sululuk'la suçladığı muhalefetin başörtüsüyle ilgili de samimi olmadığını söyledi. Başbakan, 'Bu blöfü millet yutmaz' dedi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, yeni anayasa için Uzlaşma Komisyonu kurulmasını isteyen muhalefete sert çıktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Bir ayda değiştiririz' sözlerine cevap veren Erdoğan, 'Kendi parti tüzüğünü 2011 seçimlerine kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin, kalkıp anayasamızı bir haftada, 15 günde, bir ayda değiştireceğini söylemesi kadar sululuk olur mu?' dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

HODRİ MEYDAN DİYECEĞİZ
- 'Bir haftada anayasayı değiştiririz' diyorlar. Zam geldi 'bir ayda değiştiririz' diyorlar. Kendi parti tüzüğünü 2011 seçimine kadar değiştiremeyeceğini söyleyenlerin, kalkıp anayasamızı 1 haftada, 1 ayda değiştireceğini söylemesi kadar sululuk olur mu? Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası, senin partinin tüzüğünden daha mı basit. Tüzük dediğin nedir ki? Hukukçu değilim ama gönder bir haftada hazırlayıp verelim. 

- Ana muhalefet partisinin başkanına söyledim, önünüze öyle bir kelime gelir ki haftalarınızı alır. Oturalım, çalışalım, 2011 sonrasına hazırlıklarımızı yapalım. 2011'den sonra da konsensüsü bir komisyonla beraber sağlayalım. Biz hazırlıklara başladık. 2011 seçimlerinden sonra hodri meydan diyeceğiz. 

- Şu anda hazırlanmış olan bir içtüzük var, gelin onu gözden geçirelim. Hemen halledelim.

- Biz görevlendirmelerimizi yaptık, çalışmalar başladı. Milletimizin onay verdiği 26 maddenin uyum yasaları çıkarılırken, muhalefet öyle ümit ediyorum ki geçmişte sıkça yaptığı engelleyici siyaset tarzına yine başvurmayacaktır. 

- AK Parti olarak hiçbir zaman uzlaşmadan kaçmadık. Yeni dönemde de kapılarımızı ardına kadar açık tutacağız. Uzlaşmayı, istişareyi, diyaloğu Türkiye'nin sorunlarının çözümünde temel referans noktaları olarak ele alacağız. ANKARA

'Göktürk' 2012'de uzayda
- Türkiye, tamamen milli tank, insansız hava aracı ve helikopterlerin üretimine başladı. Önemli bir müjdeyi veriyorum; 'Göktürk' adını verdiğimiz, Türk mühendislerince yapılan istihbarat uydumuzun çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2012'de uzaya fırlatıyoruz. 

- Türkiye'de ilk kez kendi milli piyade tüfeğimizi tasarladık. 2011'de seri üretime geçiyoruz. Artık askerlerimiz kendi ürettiğimiz silahları taşıyacaklar.

- Savunma sanayimizin cirosu, 2002 yılı sonu itibarıyla 1 milyar dolardı. 2009 sonunda bu 2,4 milyar doları yakaladı. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla 3 milyar dolara ulaşacağız. Savunma sanayiinde 2011 ihracat hedefimiz 1 milyar dolar.

Başörtüsü blöfünü bu millet yutmaz
- Meydanlarda başörtü başörtü dolaştın. Eğer samimi davranıyorsan görevlendirmeni yap, ben de talimatımı vereyim, arkadaşlarımız bir araya gelsinler. MHP'den, BDP'den de gelsinler. Çalışmaya Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da katalım. Milyonların sorununu ortadan kaldıralım. 

- Pakistan'dan, İran'dan örnekler vermeye gerek yok. Tasarımcılara gitmeye gerek yok. Nasıl istiyorsa öyle giyinsin. 

- Biz hep söyledik: Eğer dürüst davranıyorsanız, siz lokomotif olun, biz vagon, yeter ki bu işi çözelim. Gelin bu işi çözelim. Şu ana kadar TBMM Başkanlığı'na bu konuda bir müracaat yapıldı mı? Hayır. Hepsi blöftü, blöf. Bu blöfü bu millet yutmaz. 

- Bir gazetede 'İstanbul'da Selimiye Camii gibi bir cami yapılıyor. Başbakan'ın çılgın projesi bu mu?' diyorlar. Bunlar AK Parti'yi kendilerine göre bir yere oturtmuşlar, aynı yerden bakıyorlar. Şu perdelerini kaldır da 360 dereceden gör dünyayı. Anadolu yakasında bu projeyi vatandaşlar uygulamaya koydu. Ben de inceledim, 'Yakışır' dedim. 1,5-2 yılda eseri bitirecek kararlılık var.