Vali Tapsız: Dindarlık şehirlerde sanat ve estetikle buluşmadıkça kendini yeterince ifade edemez
Burdur Valisi Süleyman Tapsız, camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını, gönüllerin buluşacağı, sanat ile estetiğin birlikte gelişeceği önemli birer
Burdur İl Müftülüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ulu Camii İmam Hatibi Turan Çakır tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Camiler' adlı sinevizyon gösterisi izlendi.
Vali Süleyman Tapsız, camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını, gönüllerin buluşacağı, sanat ile estetiğin birlikte gelişeceği önemli birer kültür merkezleri özelliği taşıması gerektiğini söyledi. Camilerin kadınların, erkeklerin, gençlerin, yaşlıların, kısaca her seviyede insanın rahatlıkla girebileceği aynı zamanda birer kültür merkezleri olduğunu bildiren Tapsız, "Cami, 'kuşatan yer' anlamına gelmektedir. Biz istiyoruz ki camilerimizde görev yapan kişiler, kucaklayan, kuşatan ve herkese sahip çıkan insanlar olsun. Bizim gönül dünyamızda inanan, inanmayan, az inanan, çok inanın, farklı bir dine mensup ya da ateist diye bir ayrımcılığa yer yoktur. Günümüzdeki insanın en önemli sorunlarından birisi camilerimizin ve ibadethanelerimizin mimari estetiğe sahip olmayışıdır. Çünkü sanatın ve estetiğin olmadığı yerde dindarlık da olamaz. Dindarlık şehirlerde sanat ve estetikle buluşmadıkça insanlığa kendini yeterince ifade edemez." diye konuştu.
Burdur İl Müftüsü Osman Artan da camilerin insanların Rabb'leri önünde saf tuttukları, secde ettikleri kutsal mekanlar olduğunu belirterek, "Camiler ben değil, bizlerin meydana geldiği mekanlardır." dedi.
Konuşmalardan sonra cami ve Kur'an kurslarının yapımında katkısı olanlar ile en güzel cami bahçesi yarışmasının birincisine teşekkür belgeleri Vali Süleyman Tapsız ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er tarafından verildi.