Uluslararası Antakya Bienali 15 Ekim'de Başlıyor

"Anlayışınız için teşekkür ederiz-Thank you for your understanding" başlıklı 2. Uluslararası Antakya Bienali, 15 Ekim-20 Kasım 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye, Hollanda, Bulgaristan, Almanya, Lübnan, Filistin, Hırvatistan ve Kazakistan'dan 40'a yakın sanatçının katılımıyla düzenlenen bienalde, Antim İş Merkezi'ndeki mekanın yanı sıra kamusal alanda da birçok eser yer alacak. 15-17 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan açılış etkinlikleri kapsamında çeşitli performanslar, sergi süresince farklı mahallelerde devam edecek açık hava video gösterimleri, atölye çalışmaları, açık oturum ve paneller düzenlenecek.
Antakya Akademisi Derneği tarafından düzenlenen bianelde tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek. Etkinliğin küratörlüğünü ise Arzu Yayıntaş ve Dessislava Dimova üstlenecek.
2. Uluslararası Antakya Bienali, "Anlayışınız için teşekkür ederiz" başlığını Simon Kentgens'in kamusal alanda yaptığı bir yerleştirmeden alıyor. Bienalde de sergilenecek olan bu eser, şehirde kamusal ve özel müdahalelerin ortak alanları işgal ettiği yerlerde sık sık karşımıza çıkan ilanları, tabelaları işaret ediyor. Antakya bağlamında ise şehir ve sakinleri arasındaki ilişkiyi ve ayrıca bienal ve yerel halk arasındaki ilişkiyi, birbirini anlamaya ve birlikte çalışmaya yönelik ortak bir çaba olarak ele
alıyor.
Bienal, hızlı bir dönüşüm ve küreselleşme sürecindeki Antakya'ya odaklanırken, aynı zamanda bienalin kendi küresel, geçici ve ihraç edilebilir yapısını da tartışmaya açacak. Bienal, ortak varlığımızın bugün nasıl şekillendirildiğini sorgulamak için uluslararası sanatçılara ve Antakyalılara müşterek bir alan sunacak.