Türkiye Türkü Yarışması'na Yoğun İlgi

Kars'ta ve Türkiye'de ilk defe yapılacak olan 'Türkiye Türkü Bayramı'na yoğun ilgi olduğu belirtildi

Türkiye Türkü Yarışması'na Yoğun İlgi
Kars'ta ve Türkiye'de ilk defe yapılacak olan 'Türkiye Türkü Bayramı'na yoğun ilgi olduğu belirtildi. Gazeteci-yazar ve bestekar Salih Şahin, katıldığı televizyon programlarında 'Türkiye Türkü Bayramı' hakkında bilgiler verdi.
Üç bayramın bir arada yapılacağına dikkat çeken Şahin; "Kars yapılacak olan 1'nci 'Türkiye Türkü Bayramı' hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Bununla ilgili müracaatlar Kars Belediyesi'ne gönderildi. Bazı kişiler nasıl müracaat edeceklerini tam anlamıyla bilemiyor. Kafalarında bazı tedirginlikler var. Bununla ilgili bizi arayanlara yardımcı oluyoruz bu kişileri bilgilendiriyoruz. Bazı kişiler internet aracılığıyla ulaşmaya çalışıyorlar. Tabi bu ilk olduğu için tedirginlik var, tam bilemiyorlar kuralların nasıl olduğunu her Türkü başına mı bir CD yapılacak bunun gibi sorular vardı katılımcıların kafalarında ben katıldığım televizyon programlarında bunlara açıklık getirdim" dedi.
TÜRKİYE TÜRKÜ BAYRAMI'NA ÇOK MÜRACAAT VAR
Kars Belediye Başkanlığı'nın organizasyonunda yapılacak olan ve gazeteci yazar-bestekar Salih Şahin'in yönetiminde yapılacak olan Türkü bayramına çok sayıda müracaat olduğu belirtildi.
Türkiye'nin dört bir yanından müracaatların yapıldığını belirten Salih Şahin; "Türkiye Türkü Bayramı'na çok sayıda müracaat var. 10 Ekim 2010 tarihine kadar süre verdik. Ama postada gecikmeler olabilir. Daha sürenin bitmesine baya zaman var. Zaten süre içerisinde televizyon programlarına katıldım ki, çoğu kişi nasıl katılacağına bilemiyor, bu konularda açıklık getirdim. Ama bir ilk olmasına rağmen baya ilgi var. Türkiye'nin birçok ilinden müracaatlar var. Bu da bizleri çok sevindiriyor. Kültür Müdürlükleri Milli Eğitim Müdürlükleri arıyorlar çok güzel proje olduğunu, gelecek yıllarda daha iyi tutacağını belirtiyorlar buda son derce sevindiricidir" diye konuştu.
ÜÇ BAYRAM'IN BİR ARADA YAPILMASI TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye Türkü Yarışması'nın Cumhuriyet Bayramı ve Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtuluş'undan sonra yapılmasının çok önemli olduğunun üzerinde duran Şahin; "Biliyorsunuz Cumhuriyet Bayramı Türkiye için çok önemli, Atatürk için Türkiye Cumhuriyeti için vatanın milli birliğinin, bütünlüğünün korunması açısından Türkiye'nin hangi aşamalardan hangi seviyelerden bu duruma gelmiştir. Bunu biliyoruz. Hele zamanımızda ki ortamda dikkate alınarak, Cumhuriyet Bayramı'nın önemini söylemeye gerek yok. Herkesin bunu bilmesi gerekir. Bir de Kars'ın kurtuluşu da önemlidir. Kars'ta 40 yıllık bir sıkıntıdan sonra tekrar anavatana bağlanmıştır. Hatta anavatana bağlandıktan sonrada ilk Cumhuriyet yine Kars'ta kurulmuştur. Kars'ın yani bir demokrasiye inancı, vatana bağlılığı Cumhuriyet bilinci de burada var. İlk Cenub-ı Garbi hükümeti de burada kurulmuştur. Kars için çok önemli Türkiye Cumhuriyeti içinde önemlidir. Bu iki öğe bir birini tamamlıyor. Birde Kars ayrıca kültür bakımından ülkenin beşiğidir. Birçok ülkeler medeniyetler Kars'a gelmiş yerleşmiştir. Kars'a yerleştikten sonra batıya yayılmıştır. Dolayısıyla bu bölgeye gelmiş kültürünü koymuştur. Kars bunlara beşiklik etmiştir. Daha sonra buradan Anadolu'ya yayılmışıtır. Ve halk müziği ozanlık Türkiye'nin merkezi olarak Kars'ta gözüküyor. O zaman bu üç olgu Kars için çok önemlidir. Türkiye içinde çok önemlidir. Bu 3 olguyu işlediğimiz zaman halk müziği de Cumhuriyetçilikte Kars'ın yapısında birçok şey içinde beraber işlenecektir" şeklinde konuştu.
Türkiye Türkü Bayramı 29-30-31 Ekim 2010 tarihlerinde Kars'ta yapılacak.
Türkü Yarışmasına şuana kadar beklenenden çok müracaat yapıldığı kaydedildi.