Parktaki liseli genci öldüren sanıktan acılı aileye: Yanlışlıkla oldu, özür dilerim

Bursa'da geçtiğimiz Mayıs ayında yeğenini dövdükleri iddiasıyla rastgele ateş ederek Eray Eren isimli öğrenciyi öldüren sanığın yargılanmasına başland

Bursa'da geçtiğimiz Mayıs ayında yeğenini dövdükleri iddiasıyla rastgele ateş ederek Eray Eren isimli öğrenciyi öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Olayın ardından kayıplara karışan ve boyacı kılığındaki polislerin operasyonuyla yakalanan davanın tutuklu sanığı Muharrem K., yanlışlıkla öldürdüğü liseli gencin ailesinden özür diledi.

Merkez Yıldırım ilçesinde liseli Eray Eren'i silahla öldüren sanık Muharrem K. Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Duruşmada, 'Kasten ödüm öldürmek' suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Muharrem K. (40) ile sanığın yeğenini darp ettiği iddia edilen yaşı Ö.A.D. (17) hazır bulundu. Yaşı küçük sanık sebebiyle gizli yapılan duruşmada Muharrem K., olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yanlışlıkla öldürdüğü gencin yakınlarından özür dileyen sanık, "Aileye başsağlığı diliyorum. Parktaki olay sonrası Eray'ın öldüğünü televizyondan izledim." dedi. Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Temenyeri Parkı'nda 29 Mayıs Cumartesi akşamı meydana gelen olayda, iddiaya göre kız yüzünden iki grup arasında kavga çıktı. Çevredekiler kavga eden gençleri ayırmaya çalıştı. Bir süre sonra dayak yiyen 13–15 yaşlarındaki yeğeni ile parka gelen 40 yaşlarındaki bir kişi, yeğeninden kendilerini döven kişiyi göstermesini istedi. Çocuklar ise kendilerini 17 yaşındaki Ö.A.D.'nin dövdüğünü söyledi. Saldırgan yakaladığı A.D.'i darp etmeye başladı. A.D.'in elinden kaçması üzerine de tabancasını çıkartarak arkasından 2 el ateş etti. Kaçan A.D. yara almadan kurtulurken, parkta oturan ve olayla ilgisi olmayan 17 yaşındaki Eray Eren başından yaralandı. Eren, kanlar içinde yere düşerken, saldırgan yeğenini alıp olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü, zanlının yakalanması için Yalova, Gemlik ve Bursa'da muhtelif adreslere operasyonlar düzenledi. Simitçi ve boyacı kılığına giren Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi'nde bir adresten başka bir adrese gitmek için nakliye kamyonunu kullanan zanlı Muharrem K.'ı yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nde suç kaydı bulunan Muharrem K.'nın ismi işadamı Nesim Malki cinayetine de karışmış, ancak savcılık Muharrem K. hakkında takipsizlik kararı vermişti.