Fethiye'de Mustafa Koyuncu Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye'de vatandaşların katkısıyla yaptırılan Mustafa Koyucu Camii bugün düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Fethiye'de Menteşe Mahallesi Şehit Cengiz Topçu Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Koyuncu Camii'nin açılışı yapıldı. Mustafa Koyuncu'nun kızı Keziban Acar'ın bağışladığı arsa üzerine vatandaşların katkılarıyla yapılan caminin 3 yılda tamamlandığı belirtildi. 700 kişilik olan Mustafa Koyuncu Camii, 3 bin 200 alan üzerine kuruldu ve cami bahçesinde Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan bir de park bulunuyor. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser, Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya, Fethiye İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların katıldığı açılış töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunulup; İstiklal Marşı okundu. Törende ilk olarak camii yapımında emeği geçen mahalle sakini Nuri Kaşlı konuştu. Kaşlı, "Uzunca sayılabilecek bir zaman diliminden sonra anlamlı bir haftada camimizin açılışının heyecanını yaşıyoruz. Emeği geçenlere ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise konuşmasında, "Artık Dinimiz sosyal hayatımızın her yerine nüfuz ediyor. Din görevlileri toplumumuzun kanaat önderleridir. Dünyamızın en fazla ihtiyaç duyduğu şey huzurdur. Osmanlı döneminde camiler 5 vakit ezan okunan yerler değil, medrese ve külliyeleri ile toplumsal bir binaydı. Hayırsever insanların katkılarıyla her mahallede bir cami olduğu zaman, sosyal üniteleri ile eğitim görevini sürdürecektir" dedi. Muğla İl Müftüsü Mustafa Kaya da, "Bu haftanın ruhuna uygun işler yapmaya devam ediyoruz. Camiler bizim olmazsa olmaz mekanlarımız, yuvalarımızdır. Camiler Allah'ın evi, Kabe'nin şubeleridir" dedi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er konuşmasında, "Siz bugün burayı tescillediniz. Yaşadığınız yere Allah'ın evini inşa ettiniz. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er katkılarından dolayı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'ya bir plaket takdim etti. İl Müftüsü Mustafa Kaya da camii arsasını bağışlayan Mustafa Koyuncu'nun kızı Keziban Acar adına teşekkür plaketini kardeşi Adil Koyuncu'ya sundu. Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgi'nin duasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlar daha sonra hep birlikte camiyi gezdiler.