Bursa'da yıllardır beklenen yeni stat inşaatı başlıyor

Bursa'da yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü temeli atılamayan yeni stat inşaatının inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bursa Büyükşehir B

Bursa'da yıllardır konuşulmasına rağmen bir türlü temeli atılamayan yeni stat inşaatının inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Veledrom bölgesinde yaptırılacak stat inşaatının kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

Veledrom'daki mevcut tesislerde düzenlemelerin yapıldığını belirten Altepe, "Nilüferspor yeni tesisine geçti, Oyak Renault da yakında yeni tesisine geçecek. Önümüzdeki günlerde yeni stat için kazmayı vuracağız. Hafriyat Mihraplı'ya dökülecek, doğal yoldan parkın dolgusu da yapılacak. Çevre kavşak bağlantıları da yapılan bölgede sorunlar tümüyle çözülmüş olacak. Paşa Çiftliği'nden de 28 bin metrekare yeri 12 milyon TL'ye aldık." diye konuştu.

Gökdere eğitim ve spor vadisi için 250 bin metrekare alanda, 180 metre yükseklikte kulenin de bulunduğu bir proje hazırlandığını söyleyen Altepe, Bosna'dan Bayburt'a kadar her bölgedeki kardeş şehirlerde de çeşitli hizmetlerin ulaştırıldığını vurguladı.

Bursa'da son bir buçuk yılda yapılan çalışmalarda 75 milyon TL'yi aşkın kamulaştırma bedeli ödendiğini açıklayan Altepe, hayvanat bahçesinin gelişiminden meydan düzenlemelerine, cadde temizleme ve düzenleme faaliyetlerinden Erdoğanköy'deki kent mezarlığına kadar her konuda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çekirge İntam ve tabakhaneler bölgesinin sorunlarını TOKİ ile çözeceklerini kaydeden Altepe, Mihraplı Parkı ve yeni stadyum alanı ile bölgede 1 milyon metrekarelik alanda yeni bir cazibe merkezi doğacağını ifade etti. Merkez ilçelerde ve sahillerde de çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Altepe, Büyükşehir Belediyesi için planlanan yeni hizmet binasının da eski halin olduğu Namık Kemal ve Zafer Mahallesi önündeki 45 bin metrekarelik alanda, 6 bin metre kare taban alanında yapılacağını dile getirdi.