Başbakanlık'a dilekçe yazdı, kendi çiftliğini kurdu

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Başbakanlık'a dilekçe yazan Hamide Tunca, kendi küçükbaş hayvan çiftliğini kurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasın

Ankara'nın Polatlı ilçesinde Başbakanlık'a dilekçe yazan Hamide Tunca, kendi küçükbaş hayvan çiftliğini kurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasında gördükten sonra, Başbakanlık'tan bir adet büyükbaş hayvan almak için dilekçe yazan Hamide Tunca'nın rüyası gerçek oldu. Tunca, İl Özel İdaresi'nin koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında 20 koyun ve bir de koçun sahibi oldu.

Ankara İl Genel Meclisi'nin almış olduğu kararla koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında Polatlı'nın 7 köyünde 10 çiftçiye 200 koyun ve 10 koç dağıtıldı. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Akkaya, Muzaffer Atik, KÖYDES Müdürü Hüseyin Dinler, Polatlı Muhtarlar Derneği Başkanı Adem Köse ile birlikte proje kapsamında dağıtımı yapılan koyunlardan alan tek kadın çiftçi olan Hamide Tunca'yı ziyaret etti. Başbakanlığa Ağustos ayında yazdığı dilekçe ile bir büyük baş hayvan isteyen kadın Çiftçi Hamide Tunca, İl Özel İdaresi'nin koyunculuğu geliştirme projesi kapsamında aldığı 20 koyun ve bir koç ile kendi çiftçiliğini kurdu. Hamide Tunca, almış olduğu koyunlardan olan ilk kuzusuna da umut ismini koydu.

Hamide Tunca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı rüyasında gördüğünü ve kendisi ile tokalaşarak, hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Tunca, "Bu rüyayı gördükten sonra, imam olan kardeşim vasıtasıyla Başbakanlık'a, büyük baş hayvan alabilmek için bir dilekçe yazdım. Olsa da olmasa da şansımı denemek için yazdım. Önce Allah'tan, sonra kulundan istedim. Umut ettim. Umut olmayınca hiç bir şey olmaz. İl Özel İdaresi'nin koyunculuğu geliştirme projesine başvurdum. Başvurum kabul oldu. Ve umut ettiğim kendi küçük çiftliğimi kurdum." diye konuştu.

Genç kızlığında çobanlık yaptığını belirten Hamide Tunca, "Almış olduğum 20 koyunu, 100 veya 150 koyuna çıkarmayı düşünüyorum. Koyunları aldıktan sonra başta ev hayatımız değişti. Bir yenilik, bir canlılık geldi. Daha önce yaz ayalarında sebzecilik yaparak geçimimi sağlıyordum. Şimdi ise almış olduğum küçük baş hayvanlarımla geçimimi sağlıyorum. Bir şeyi başarmak, uğraşmak çok güzel bir duygu. Bana destek olan herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise "İl Genel Meclisi'nin çeşitli ilçelerde hayvancılık konusunda katkı sağlama amacıyla genel bir karar aldığını hatırlattı. Bilgin, "Polatlı'nın da içinde bulunduğu çeşitli ilçelerimize koyunculuk projesi yapılması üzerine il genel meclisimizin bir kararı var. Bu karar doğrultusunda Polatlı ilçesine 100 bin TL'lik bir kaynak ayrıldı. Biz Ramazan bayramı öncesinde bu koyunların dağıtımını yaptık. Referandum sürecinde yanlış anlamalara yer vermemek için biz bunu kamu oyu ile paylaşmadık. "şeklinde konuştu.

Gümüşyaka köyünde Başbakanlığa dilekçe yazan Hamide Tunca'nın da koyunculuğu geliştirme projesinden faydalandığını ifade eden Polatlı Kaymakamı Bilgin şöyle konuştu:

"Hamide Hanım Ağustos ayında Başbakanlık'a internet aracılığı ile bir dilekçe başvurusu yapmış. Eşinin düzgün bir işi yok. İş bulursa şoförlük yaparak geçimini sağlıyor. 3 çocuğu var. Ciddi anlamda arazisi yok. İyi kötü bir de ahırı var. Bize 'devlet bir tane büyük baş hayvan verirse çocuklarımızın rızkını çıkartırız' şeklinde bir başvuru yapmış. Ve bu dilekçe gereği için Ankara Valiliği'ne geçiyor. Ankara valimiz bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Ankara valimiz beni telefonla aradı dilekçeyi gönderdi ve bu konunun üzerinde durmamızı, ilgili vatandaşımıza da yardımcı olmamız konusunda bizleri talimatlandırdı. Biz de yapmış olduğumuz değerlendirmeler neticesinde bu vatandaşımızın koyunculuk projesinden yararlanabileceğini tespit ettik. Polatlı'da koyunculuk projesinden yararlanacak 10 vatandaşımız içerisine bir de Hamide hanımı aldık. Ve kendisine 20 koyun ile bir de koç verdik. Biz herkese Hamide hanımı örnek gösteriyoruz."

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ayrıca, projenin toplam tutarının 121 bin 500 lira olduğunu, bunun 100 bin TL'sinin İl Özel İdaresi'nden gelen para olduğunu, geriye kalan 20 bin TL'nin ise projeden yararlanan çiftçilerden alınan tutar olduğunu sözlerine ekledi.