Akdeniz Kadın Meclisi İlk Genel Kurulu'nu Yaptı
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Konseyi çatısı altında; 'Kadın Bilinciyle Kentli Olma' sloganıyla kurulan 'Kadın Meclisi'nin, ilk genel kurul toplantısını yaparak çalışmalarına başladığı bildirildi

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula yoğun ilgi gösterilirken, iş kadınlarının yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcisi, kamu görevlisi ve siyasetçi olan kadınların da salondaki yerlerini aldığına dikkat çekildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından oturumda kadın sorunlarına dikkat çekilen bir slayt gösterisi yapıldı. Burada konuşan Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Gurbet Kapancılar, Kadın Meclisi'nin ulusal ve uluslararası kadın sorunlarına yönelik iletişim ağı kurulması ve kadınların ortak hareket etmelerini sağlamaya yönelik bir proje olduğunu anlattı.
Kapancılar, "Kadın Meclisimiz, kent ve kentli olma bilinci ile kadın ve kent yaşam alanlarını, başta aile içi şiddet olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddete, çocuk istismarına, engelli ve yaşlılara, dezavantajlı gruplara, ekolojik denge ve çevre bilinci ile hareket ederek çağdaş yaşanabilir, eşit hizmet koşullarının sağlandığı, demokratik yaşam alanları haline getirmeyi amaçlıyor. Bütün bu plan ve projelerde işin uzmanı olan bilim çevrelerini de katarak, hep birlikte ortak payda da hareket edip, hizmet alanları yaratmayı hedefliyoruz. Kadınlar olarak kendimize güveniyoruz ve kentimizi seviyoruz" dedi.
Öte yandan, Mersin Kadın Meclisi'nin gerçekleştirilen 'ilk' genel kurul toplantısında seçim heyecanı yaşandı. Meclis Genel Kurulu'nu yönetecek Divan Kurulu Üyeleri, verilen önergeyle oylamaya sunulurken, katılımcıların desteğiyle de Divan Üyelikleri'ne; Muazzez Araç, Çiğdem Göksoy ve Nergis Yılmaz Bayraktar seçildiği bildirildi.
