Kültür Bakanlığı Savarona için düğmeye bastı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Savarona yatının sözleşmesinin feshi için Maliye Bakanlığının bir çalışmayı başlattığını belirterek, "Gemi tekrar Maliye Bakanlığına dönerse amacına kullanım için bir talepte bulunacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Savarona yatının sözleşmesinin feshi için Maliye Bakanlığının bir çalışmayı başlattığını belirterek, "Gemi tekrar Maliye Bakanlığına dönerse amacına kullanım için bir talepte bulunacağız" dedi. Günay, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde düzenlenen 8. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı'nı gezdi.

Bakan Günay, burada gazetecilerin, fuhuş baskını yapılan Savarona yatıyla ilgili sorularına verdiği yanıtta, "Maliye Bakanlığının bir fesih işlemi var. Gerçekleştirirse yeni bir değerlendirme düşüneceğiz" ifadesini kullandı.

Gemi ile ilgili tahsisin kurallarına uygun sürdürülmediğine ilişkin bilgi ve ortak bir kanaatin bulunduğuna işaret eden Günay, sözlerine, "Maliye Bakanlığı fesih işlemlerini başlattı. Bundan sonra gemi tekrar Maliye Bakanlığına dönerse amacına kullanım için talepte bulunacağız. Ama henüz işin başındayız" diye devam etti.

Bakanlığının bu olaydan önce geminin tarih ve kültür amacı çerçevesinde kullanımına yönelik bir girişiminin olduğunu anımsatan Günay, "Bir çözüm bulacağız. Ama keşke böyle sevimsiz bir tartışma olmasaydı. Olmadan önce taleplerimiz olmuştu ama şimdi dikkatler daha çok yoğunlaştı" dedi.