AÖF sınav sonuçları bugün mü açıklanıyor? (aofburo.anadolu.edu.tr)

AÖf sınav sonuçlar açıklandı.AÖF sınav sonuçlarını merak eden yizbinlerce öğrenci bir haftadır AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Mutlu haber bugün geldi.

AÖf sınav sonuçlar açıklandı.AÖF sınav sonuçlarını merak eden yizbinlerce öğrenci bir haftadır AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Mutlu haber bugün geldi.AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF Bütünleme sınav sonuçlarının açıklanma tarihini AÖF'den öğrendik. İşte AÖF sınav sonuçlarının açıklanma tarihi!

AÖF sınav sonuçlarının bir haftadır açıklanmaması öğrencileri çileden çıkardı. Açık Öğretim Fakültesi'nin yaptığı AÖF bütünleme sınavının sonuçlarını öğrenmek için AÖF bürosunu aradık. AÖF bürosundaki yetkiliye "AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak" diye sorduk. Yetkili şunları söyledi:

"AÖF'den henüz resmi bir açıklama yok. Bizde AÖF sınav sonuçlarını sizler kadar merakla bekliyoruz. AÖF sınav sonuçları her an açıklanabilir. Belki bugün belki hafta içi belki de haftaya hafta içi... AÖF sınav sonuçlarının gecikmesinin sebebi AÖF'nin diplomaları hazırlaması. Eskiden 20 gün içerisinde diploma alıyordunuz şimdi 7 gün içerisinde alacaksınız.AÖF sınav sonuçlarının gecikmesinin sebebi bu"

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI - TIKLA ÖĞREN

Bir haftadır bilgisayarlarında AÖF sınav sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler beyazgazete'nin internet sitesinden çıkmıyor. Binlerce yorum ve inanılmaz hitle okunan haberlerimizi takip eden öğrenciler zaman zaman haber büromuza telefon açıp "AÖF sınav sonuçları hala açıklanmadı değil mi" diye soruyorlar. AÖF sınav sonuçları diğer tüm sınavlarda olduğu gibi AÖF'in resmi sitesinden sonra ilk önce beyazgazete.com'dan öğrenebileceksiniz.


Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Davut Aydın, bu dönem ilk kez başlatacakları bir uygulamayla başarılı açıköğretim öğrencilerinin örgün öğretime yatay geçiş yapabileceğini belirterek, "Açıköğretim Faükültesi'nden (AÖF) örgün öğretime geçişin yolu açıldı, bu aynı zamanda rekabet getirecek" dedi.

Prof. Dr. Aydın, düzenlediği basın toplantısında, Anadolu Üniversitesi olarak bu dönemde öğrencilere, 'doğru tercih yaşam boyu kazandırır' felsefesiyle çok kapsamlı fırsatlar ve yenilikler getirdiklerini anlattı. Bu yıl 500'ü örgün öğrenci, bini açık öğretim öğrencisi olmak üzere bin 500 öğrenciye öğrenim, barınma yardımı, kendilerini tercih eden ilk 500 öğrenciye dengeli bir şekilde yıllık bin 200 TL iki taksit halinde eğitim yardımı yapacaklarını kaydeden Rektör Davut Aydın, üniversitenin tarihinde ilk kez yardıma muhtaç ve AÜ'yü tercih eden en yüksek puanlı AÖF öğrencilerine aynı şekilde bin 200 TL'lik eğitim yardımında bulunacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Aydın, bahse konu yardımların söz konusu öğrencilerin öğrenimlerini başarıyla sürdürdükleri taktirde mezun olana kadar devam edeceğini vurguladı.

AÜ Rektörü Davut Aydın, ikinci yeniliklerinin yurtdışı öğrenimiyle ilgili olduğunun altını çizerek, "Öğrencilerimizin öğrenim süresi içerisinde yurtdışı deneyim kazanmaları çok önemlidir. Vizyonları gelişiyor, kendilerine olan güvenleri artıyor. Bu bağlamda AÜ olarak çok geniş kapsamlı bir yurtdışı fırsatı sunuyoruz. Bu fırsatlardan birincisi Erasmus değişim projesiyle ilgilidir. Üniversite olarak Erasmus değişim projesi içerisinde en fazla öğrenci gönderen 4'üncü üniversiteyiz. Geçen yıl 400'ün üzerinde öğrencimizi yurtdışına bu program kapsamında gönderdik. Yine aynı şekilde Erasmus kapsamında öğrenci alan üniversiteyiz. 88-100 civarında öğretim elemanımızı yurt dışına gönderdik. Ayrıca, sağladığımız stajlarla beraber Türkiye'de Erasmus değişim projesi kapsamında en fazla öğrenci gönderen ve getiren üniversiteyiz. Bunun kapsamı giderek genişleyecektir. Bu anlamda öğrencilerimize Erasmus kapsamında çok geniş yurt dışı olanağı sunmuş oluyoruz" diye konuştu.

İkinci üniversite uygulamasının da öğrencilere getirdikleri yeniliklerden olduğunu bahseden Aydın, şunları söyledi:

"Şuanda üniversitede okuyan bütün öğrencilerimiz ya da mezunlarımız, ikinci üniversite adı altında AÜ'ye gelerek üniversite sınavına girmeden doğrudan doğruya bizim AÖF bürolarına başvuruda bulunup, kayıt yaptırıp ikinci üniversite fırsatını yakalayabilirler. İster tıp, mühendislik, fen, edebiyat, artık hangi dalda eğitim yaparsanız yapın, öğrenilen bilgilerin süresi ortalama 2.5 yıldır. Yeni bir bilgi 2.5 yıl sonra eskiyor. Bilginin bu kadar eskidiği bir ortamda mevcut bilgilerle hiç kimse yaşamını sürdüremez. Mutlaka kendisini geliştirmeye ihtiyacı vardır. İşte bu anlayış içerisinde ve üniversitemizin vizyonu doğrultusunda, 'yaşam boyu öğrenme' odaklı dünya üniversitesi olmayı hedefliyoruz. Yaşam boyu öğrenim 7'den 77'ye her yaş grubunu, örgün, sertifikayı, önlisansı, yüksek lisansı, doktorayı ya da açığı kapsar. Bu anlayış içerisinde biz öğrencilerimize ya da mezun olan üniversite mezunlarına ikinci bir okuma fırsatı getiriyoruz. İkinci üniversitenin çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Her yaş grubunun kendisini yenilemeye, her meslek grubunun kendisini geliştirmeye ihtiyacı vardır. Değişen dünya koşulları içerisinde bu anlamda AÜ olarak önemli bir fırsat sunuyoruz. Bunu değerlendirmelerini istiyoruz."