Amway Avrupa'dan Van'a 2 Anaokulu

Amway'ın Türkiye'nin de içinde bulunduğu 26 Avrupa ülkesine bağlı şirketlerinden, serbest girişimciler ve çalışanlarının desteği ile topladığı 600 bin dolar değerindeki bağışla Van'da yaptırılan 2 okuldan biri olan Atatürk Anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı

Amway Avrupa'dan Van'a 2 Anaokulu
Amway'ın Türkiye'nin de içinde bulunduğu 26 Avrupa ülkesine bağlı şirketlerinden, serbest girişimciler ve çalışanlarının desteği ile topladığı 600 bin dolar değerindeki bağışla Van'da yaptırılan 2 okuldan biri olan Atatürk Anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Sosyal sorumluluk projesi için her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden bir bölgenin ihtiyaçlarına uygun proje üreten Amway'ın 'Anaokulu ekliyoruz' projesi kapsamında 26 Avrupa ülkesine bağlı şirketlerinden, serbest girişimciler ve çalışanlarının desteği ile toplanan 600 bin dolar değerindeki bağışla Van'da yaptırılan 2 okuldan olan Atatürk Anaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Atatürk Anaokulu'nun açılışına Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Genel Müdürü Remzi İnanlı, Amway Avrupa Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Michael Meissner, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Amway Avrupa Dış İlişkiler Müdiresi Candan Çorbacıoğlu ile kampanyaya destek veren çeşitli ülkelerin Amway çalışanları ve serbest girişimciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Amway Avrupa Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Michael Meissner, 2003 yılından beri 'One By One (tek tek)' kampanyası kapsamında çocuklarla ilgili projelere destek veren Amway'ın tüm Avrupa'da UNICEF ile işbirliği yaptıklarını kaydetti. Bu işbirliği çerçevesinde 2010 yılı sosyal sorumluluk projesinin adresinin Türkiye olduğunu ifade eden Meissner, "Sosyal sorumluluk projeleri için her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden bir bölgenin ihtiyaçlarına uygun proje seçiyoruz. Bu sene de diğer Avrupa ülkelerine kıyasla anaokulu sayısı az olan Türkiye'de anaokullarına en çok ihtiyaç duyan bir şehirde bu projeyi gerçekleştirmekten son derece mutluyuz" dedi.
"OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU HALE GELİYOR"
Törende bir konuşma yapan Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı ise, 2003 yılında Türkiye genelinde anaokulu sayısının 328 ve bunun Van'da ise sadece 3 tane olduğunu kaydetti. Bu sayının bugün Türkiye genelinde bin 500 ve Van'da da 33'e ulaştığını ifade eden İnanlı, Ankara'ya döndükten sonra Van'da bir anaokulu daha yapılması için kaynak göndereceğini belirterek, "2012 yılında Türkiye'de 5 yaş grubu dediğimiz 60 ile 72 aylıklarda zorunlu eğitime almış olacağız. Bu yıl 57 ilde zorunlu eğitime geçiyoruz, bunun da müjdesini burada vereyim. Ben bir Vanlı hemşehriniz olarak sizden şunu rica ediyorum. Ne olur çocuklarınızı bu okullardan mahrum etmeyin. Bu okullar sizlerin emrindedir. İnşallah bu okulların sayısını daha da çoğaltacağız" dedi.
Van Valisi Münir Karaloğlu da, okul öncesi eğitimin önemine değindi. Van'da ve bölgede çocukların büyük bir çoğunluğunun anadilleri Kürtçe olduğu kaydeden Vali Karaloğlu, "Bu çocuklarımız eğitim dili olan Türkçeyi birinci sınıfa başlamadan önce mutlaka öğrenmeleri gerekir. Çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmaya mecburuz. Bölgedeki eğitim sorunlarını çözmek için buna mecburuz. Birçok sosyal sorunun temelinde maalesef eğitim sorunu var. Onun için biz bölgedeki sorunları çözmek için eğitim sorununu ve eğitimde kaliteyi artırmak için tedbirler almak mecburiyetindeyiz" dedi.
Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmanın ardından eğitime verdikleri katkıdan dolayı UNICEF ve Amway yetkililerine birer teşekkür plaketi verirken, Amway Avrupa Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Michael Meissner de Vali Karaloğlu'na, Okul Öncesi Genel Müdürü İnanlı'ya ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayılır'a birer plaket verdi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Karaloğlu ve Amway yetkilileri, sınıfları gezip, öğrencilere çanta dağıttılar. Çocuklarla çeşitli şekiller de yapan Vali Karaloğlu, beraberindekilerle okul bahçesinde ağaç dikti. Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Bostaniçi Beldesi'nde yaptırılan ve kaba inşaatı tamamlanan Cumhuriyet Anaokulu'na geçtiler.