Zonguldak'ta Doğanlı İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü Tesisi törenle açıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'dan açılışına katıldığı 10 tesis hizmete sunuldu. 40 yıllık içme suyu sorununu çözecek olan Doğanlı İçme Su

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'dan açılışına katıldığı 10 tesis hizmete sunuldu. 40 yıllık içme suyu sorununu çözecek olan Doğanlı İçme Suyu Derivasyon Tüneli ve Regülatörü Tesisi törenle açıldı.

Zonguldak'taTBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Belediye Başkanı İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, DSİ Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri törene katıldı. Telekonferans yöntemiyle törene katılan Köksal Toptan'a seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mikrofon sizde, kurdele sizde" dedi. TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan ise tesisin Zonguldak için önem taşıdığını aktardı. Toptan, "Açılışını yaptığımız tesis Zonguldak için önem taşımaktadır. 2003 yılında Acil Eylem Planı'na alınan Doğanlı ile içme suyu sorunu 2006 yılında yapılan ihale ile sona ermiştir. Şimdi Zonguldak'ın Kozlu Barajı'na, yapılan tünel ile aktarılan su, Zonguldak ve çevresindeki beldelerin 2040 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacaktır. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Halk oyunu gösterilerinin sergilediği tören, kurdelenin kesilmesi ile sona erdi.