Timsah Arena Ve Yeni Belediye Binası İhale Ediliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadyum ve belediye hizmet binası inşaatlarının önümüzdeki günlerde ihale edileceğini söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadyum ve belediye hizmet binası inşaatlarının önümüzdeki günlerde ihale edileceğini söyledi. AK Parti İl Danışma Meclisi'nde konuşan Başkan Altepe, tüm ilçe belediyeleri ile uyum içinde sergiledikleri çalışmayla Bursa'nın yerel yönetimlerde de önder bir kent olacağını vurguladı.
AK Parti 25. İl Danışma Meclisi Toplantısı Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKMM) Osmangazi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Devlet Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ın yanı sıra, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partinin il, ilçe başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.
Büyükşehir Belediyesi icraatlarının anlatıldığı film gösterisinin ardından kürsüye çıkan Başkan Altepe, tüm ilçe belediye başkanları ile uyum içinde Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, Bursa'nın yerel yönetimlerde de önder bir kent olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen belediye hizmet binası ile yeni stadyum inşaatının önümüzdeki günlerde ihale edileceğini müjdeleyen Başkan Altepe, "Bursa'nın sağlıklı, yaşanabilir ve çağdaş bir kent haline gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Her semtimizin kalkınması için merkezi ve yerel yönetimler olarak el ele, gönül gönüle çalışıyoruz. Kaynakları ve zamanı en iyi şekilde kullanarak, bu kentin rantının bu kente kalmasını sağlayarak yapacak daha çok işimiz var" dedi.
ALTYAPIYA REKOR YATIRIM
Konuşmasında geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel baskınları sonrası gündeme getirilen 'altyapı yetersizliği' şeklindeki iddialara da cevap veren Başkan Altepe, son 6 yıl içinde yağmursuyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları olmak üzere 3 bin 500 kilometrelik altyapı hizmeti verildiğini vurguladı. Bursa'nın normalde 3 ayda aldığı yağışın bir gecede gerçekleştiğinin altını çizen Başkan Altepe, "Bursa Büyükşehir olduktan sonra 2002 yılına kadar yapılan yağmur suyu hattı 275 kilometre. Son 6 yılda yapılan ise 590 kilometreyi aştı. Yani 15 yılda yapılan yatırımın 2 katı son 6 yılda yapıldı. Sadece altyapıya 6 yıl içinde 575 milyon TL harcandı. Son bir yılda altyapıya yaptığımız yatırım 120 milyon TL'yi aştı. Altyapı hizmetleri görülmediği için bunlar bilinmiyor" diye konuştu.