Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video

Taksim'de patlama anı ardından yaşanan tüm gelişmeler. Canlı bomba patlama anı güvenlik kameralarında yer aldı. Taksim'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika gelişmeler...Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafları basına dağıtıldı.

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video
Taksim'de patlama anı ardından yaşanan tüm gelişmeler. Canlı bomba patlama anı güvenlik kameralarında yer aldı. Taksim'de yaşanan patlama ile ilgili son dakika gelişmeler...Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın fotoğrafları basına dağıtıldı.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı gerçekleştirilen kişinin fotoğrafı basına dağıtıldı. 32 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bombanın kimliği ile ilgili ise bilgi verilmedi.Canlı bombanın İstiklal Caddesi'nden yürüyerek gelip saldırıyı gerçekleştirdiği bilgisi medyada yer almıştı.

Taksim'de saat 10.35 sularında gerçekleşen patlamada 15'i polis 32 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı henüz bir örgüt üstlenmezken, olağan şüpheli PKK saldırıyla ilgisi olmadığını duyurdu.

İKİNCİ BİRİ YOK

Taksim'deki intihar saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Konuyla ilgili çalışıyoruz. Patlamada yaralananların durumu genelde iyi" dedi. Atalay, saldırıda ikinci bir kişinini tespit edilemediğini söyledi.

Patlama ile ilgili örgüt veya kimlik açıklaması yapmayacağını söyleyen Beşir Atalay, elimizde veriler var. Olay yeri inceleme ekiplerimiz çok dikkatli çalıştılar. Elimizde bilgiler var ama bu konuda biraz daha tedbir gösteriyoruz. Acele açıklama yapmak istemiyoruz. İyice emin olduktan sonra, olayın değişik boyutları incelendikten sonra gerekli açıklama yapılacaktır şeklinde konuştu.

Saldırıda ikinci bir kişinin tespit edilmediğini söyleyen Beşir Atalay, saldırıda hedefin polis olduğunu vurguladı. Atalay şuanda gözaltında kimsenin olmadığını belirtti.

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video 


KANLI PAZAR GÜNÜ NELER OLDU?

İstanbul Taksim'de patlama oldu! Taksim'de patlamanın ardından 15:23 itibariyle 5'i ağır 15 polis memuru olmak üzere 17 sivil vatandaş yaralandı.Taksim'de patlamalar ile ilgili son dakika haberler sitemizde.İstanbul Taksim’de Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Polis telsizlerinde geçen anonslara göre saldırıyı canlı bombanın yaptığı ileri sürülüyor. Bomba imha ekipleri ikinci bomba ihtimaline karşı olay yerine geldi.

Olay, saat 10.30 sıralarında Cumhuriyet Anıtı'nın yan tarafındaki polis noktasında meydana geldi. Patlamada çok sayıda çevik kuvvet polisiyle vatandaş yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken, patlamanın meydana geldiği noktada parçalanmış bir kadın cesedi bulundu. Patlamayla birlikte polis Taksim Meydanı'nı adeta ablukaya aldı. Bir polis helikopteri meydanı havadan kontrol etti. Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ve vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu öne sürüldü.

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video TAKSİM'DEKİ PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video 
TAKSİM'DE PATLAMA İLK VİDEO GÖRÜNTÜLER - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video 
TAKSİM'DE PATLAMA İLK FOTOLAR - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video 
HÜSEYİN ÇAPKIN'DAN İLK AÇIKLAMA - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video İSTANBUL VALİSİ MUTLU'DAN İLK AÇIKLAMA - TIKLA  

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video BEŞİR ATALAY'DAN İLK AÇIKLAMA - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video ABDULLAH GÜL'DEN İLK AÇIKLAMA - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA - TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video PKK SÖZCÜSÜNDEN İLK AÇIKLAMA -TIKLA

Son Dakika Haberi: Taksim'de patlama oldu! - video AJANSLAR PATLAMAYI NASIL DUYURDU? - TIKLA

Taksim Meydanı'ndaki Çelik Kuvvet noktası yakınında saat 10.38'de intihar saldırısı düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamada 10'u polis, 22'si sivil olmak üzere 32 kişinin yaralandığını açıkladı. Çapkın, intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin cesedinin yanında ikinci bir bomba daha bulunduğunu söyledi. Çapkın şunları ifade etti:

"Saldırgan erkek, polis aracına yönelik saldırıda bulundu. Araç içine girmek istemiş ama giremeden patlama meydana geliyor."

Patlama Vatan Caddesi'ndeki tören alanına telefon trafiği olarak yansıdı. Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun tören boyunca yoğun bir telefon trafiği yaşadığı görüldü. Tören sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Mutlu "Bu eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bir erkek eylemci kendini imha etmek suretiyle Taksim Meydanı'nda polis noktamızın bulunduğu yerde eylem gerçekleştirmişti. Eylem sonucunda ilk belirlemelerimize göre 12 vatandaşımız ve 10 tane de polis memurumuz yaralı. Yaralılar içerisinde durumu ağır olan yok. 4 ayrı hastanede tedavileri sürüyor" diye konuştu.

Mutlu hangi örgütün olayı gerçekleştirdiğini sorusu üzerine herhangi bir bilgilerinin şimdilik olmadığını söyledi. Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı. Yaralı polislere kan vermek için çok sayıda polis memuru hastaneye geldi. Polis, Taksim Meydanı'nı kordon altına aldı. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.

Eylemsizlik kararının bittiği gün Terör örgütü PKK, 'eylemsizlik' kararının 31 Ekim'de sona ereceğini açıklamış, örgüt yöneticisi Murat Karayılan bu sürenin 15 gün uzatılabileceğini söylemişti.