Marev'den Cumhurbaşkanı Gül'e Rapor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Mardin'e giden MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bir rapor sundu.

MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Gaziantep'e davet etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlerine olumlu yanıt verdiğini ve mutlaka Gaziantep'e geleceğini ifade ettiğini açıklayan Demirci. "Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün Mardin'de yapacağı açılış programı ve akşam kentin ileri gelenleri, hayırseverleri ve eğitime katkı sağlayan vatandaşlarla birlikte katılacağı akşam yemeğine katılmak üzere davet almıştık. Söz konusu davete icabet ederek Mardin'de ki yapılan bütün açılışlara katıldık. Akşam yemeğinde Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'le bir araya gelerek çalışmalarımızla ilgili ilgiler verdik. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ü Gaziantep'e davet ettik. Türkiye'yi kucaklamayı başaran ve eğitim alanında gerek kendisi gerekse saygı değer eşleri birer eğitim gönüllüsü gibi görev yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül davetimizi kabul etti. Önümüzdeki aylar içerisinde Gaziantep'i gelerek vakfımızı da ziyaret edecekler. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede kendilerine MAREV'in gerek Gaziantep'te gerekse diğer kentlerde bulunan MAREV'lerin kent ekonomisine, kültürüne, eğitimine ve sosyal yaşamına sağladığı katkıları içeren bir rapor sunduk. Bizlerin Gaziantep için yaptığımız çalışmaları, eğitim alanında yürüttüğümüz projeleri ve halen MAREV önderliğinde yürütülen projeleri anlattık. Çalışmalarımızdan dolayı çok memnun oldular. Görüşmemizin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e üzerinde 'Medeniyetlerin beşiği, dinlerin kardeşliğinin yaşandığı, kısaca Türkiye'nin özeti Mardin'e hoş geldiniz' yazan gümüş telkari tekniğinde özel olarak Midyat'ta yaptırılan bir plaket tektim ettik. Görüşmemiz çok olumlu geçti. Kendilerinin de direktifleriyle eğitim alanındaki çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracak ve öğrencilerin daha nitelikli eğitim alabilmesi için yürüttüğümüz kampanyalar ve projeleri arttıracağız" dedi.
MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, Mardin'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı görüşmenin ardından birlikte akşam yemeğine de katılarak ülke sorunları hakkındaki görüşlerini de aktardı. Demirci ziyaretin ardından Gaziantep'e döndü.