İçişleri Bakanı Atalay Sanghay'da İsbtanbul'daki Patlamayı Değerlendirdi:

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili olarak, toplam 22 kişinin yaralandığını ve şu ana kadar bir kayıp olmadığını söyledi.

Şanghay'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay, olayla ilgili bilgiler verirken, "10'u polis olmak üzere 12'si de sivil vatandaşımız toplam 22 yaralımız var. Bu yaralananların 22'si de olay sırasında çıkan karmaşadan ötürü yaralandı. Yaralılarımızın 2'si şu an ameliyatta. Çok şükür kaybımız olmayacak gibi görünüyor" dedi.
Bakan Atalay, olayı kimin veya kimlerin gerçekleştirdiği yolundaki bir soru üzerine, "Biliyorsunuz arkadaşlar biz o konularda gerekli bilgileri toplamadan araştırma yapmayız" cevabını verdi.
Bir başka gazetecinin, 'PKK'nın eylemsizlik kararı yarın bitiyor. Böyle bir ortamda bu saldırının gerçekleştirilmesi manidar değil mi' şeklindeki soruya ise Beşir Atalay, "Arkadaşlar her şey araştırılıyor" diye cevap verdi.
Öte yandan olayla ilgili olarak güvenlik güçlerinin ve istihbarat birimlerinin çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürdükleri ve patlamanın arkasında kim ya da kimlerin olduğunun belirlenmesi için tüm imkanların seferber edildiği kaydedildi.