Erzurum Evleri İçin 20 Bin Parça Eşya Topladı

Erzurum'da Caferiye Mahallesi'nde bulunan 7 eski evi biraraya getirerek, restorana dönüştüren işadamı Siyami Demir, 10 yılda topladığı ve aralarında tarihi eserlerin de bulunduğu yaklaşık 20 bin parça eski eşyayla büyük bir koleksiyon oluşturdu

Erzurum'da Caferiye Mahallesi'nde bulunan 7 eski evi biraraya getirerek, restorana dönüştüren işadamı Siyami Demir, 10 yılda topladığı ve aralarında tarihi eserlerin de bulunduğu yaklaşık 20 bin parça eski eşyayla büyük bir koleksiyon oluşturdu.
Konfeksiyon mağazaları işletirken, doğup büyüdüğü mahallesindeki bir evi restore ettiren ve ardından kiraladığı 6 tane eski evi birleştirerek 350 kişilik bir restoran haline dönüştüren işadamı Siyami Demir, eski eşya koleksiyonuna merak sardığını bildirdi. Son 10 yılda yaklaşık 20 bin parça eşya topladığını belirten Siyami Demir, aralarında tarihi eserlerinde bulunduğu objeleri, otantik ortamıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan 'Erzurum Evleri'nde sergilediğini anımsattı.
Tabanca, kılıç, bıçak, tepsi, semaver, bakraç, sürahi, kağnı tekeri, çarık, kazan, para, tencere ve karasaban gibi binlerce parça eşyanın herkes tarafından çok beğenildiğini söyleyen Demir, eski Erzurum kültürünü yansıtan parçaları gelecek nesillere taşımayı hedeflediğini dile getirdi.
Erzurum Evleri'ne gelen herkesin birşeyler satın almak istediğini ancak, hiçbir parçayı satmadığını ifade eden Siyami Demir, "Erzurum kültürünü yansıtan bu koleksiyonu oluşturmak için tam 10 yılımı verdim. En büyüğünden, en küçüğüne kadar her parça 'Erzurum Evleri' ile bütünleşti. Bir parçayı yerinden oynatsanız, o boşluğu bir başka obje ile doldurmanız mümkün değil. O yüzden hiçbirini satmayacağım. Hepsinin benim ve 'Erzurum Evleri' için ayrı bir önemi var" diye konuştu.