Camideki ayakkabıları seçti, güvenlik kameralarına yakalandı (ÖZEL)

Camiye, namaz kılma bahanesiyle gelen hırsızlık zanlısının raflardaki ayakkabıları sanki mağazadaymış gibi rahatça seçmesi ve çalma anı güvenlik kamer

Camiye, namaz kılma bahanesiyle gelen hırsızlık zanlısının raflardaki ayakkabıları sanki mağazadaymış gibi rahatça seçmesi ve çalma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Yaptığı hırsızlık anlaşılmasın diye cep telefonuyla konuşuyormuş numarası yapan zanlı, 3 pahalı ayakkabıyla birlikte kayıplara karıştı.

Kadıköy'deki bir camide gerçekleşen ve güvenlik kameraları tarafından an be an görüntülenen olayda, caminin avlusunda bekleyen zanlı ilk önce camiye giren cemaati kontrol ediyor. 10-15 dakika cemaatin ayakkabılarına bakan şüpheli daha sonra camiye giriyor. Camide bir süre oyalanan zanlı, başka bir ayakkabıyla dışarı çıkıyor.

Cemaatin namaza durduğu sırada yeniden camiye giren hırsız, hemen ayakkabılık bölümüne geçiyor. Ayakkabıları büyük titizlikle sanki vitrinden ayakkabı beğenirmişçesine inceleyen zanlı, kimsenin anlamaması için zaman zaman cep telefonuyla konuşuyormuş numarası yapıyor. Daha sonra yanında getirdiği bilgisayar çantasına çaldığı 3 ayakkabıyı koyan zanlı, hızla olay yerinden uzaklaşıyor.

Namazı kıldıktan sonra ayakkabılarının yerinde olmadığını fark eden camii cemaati durumu polis ekiplerine haber verdi. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlının kimliğini teşhis etti.

Polis her yerde şüpheli şahsı arıyor.