Bursa'nın Yeni Adliye Sarayının Temeli Atılıyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik, merkezi yönetim tarafından yapılacak yatırımların Bursa'ya gelmeye devam edeceğini kaydetti.

Ak Parti'nin Bursa İl Danışma Meclisi'nde konuşan Devlet Bakanı Çelik, yaklaşık 100 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve Bursa'nın gelecekteki 30 yıllık ihtiyacına cevap verecek olan Adliye Sarayı inşaatının temelinin yakın bir zamanda atılacağını dile getirdi. Bakan Çelik, "Bursa ikinci üniversiteye kavuştu. Şimdi bir de vakıf üniversitesi kuruluyor. Başkanımız söyledi, stadyumun temeli atılıyor. 1200 yataklı sağlık kampüsünün temelini nisan ayında atıyoruz. Hızlı tren projesini 5 Kasım'da ihale ediyoruz. Bursa'yı İstanbul ve İzmir'e daha da yakınlaştıracak olan İstanbul-İzmir otoyolunun temeli atıldı ve eski parayla söylüyorum 11 katrilyonluk bu işin 5 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Bu yatırımlar tamamlandığında Bursa, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olacak inşallah" dedi.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, partilerinin girdiği tüm seçimlerden halkın teveccühünü alarak çıktığını hatırlatarak, "Maçı hakemin desteğiyle değil, iyi oynayarak kazanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Toplantıda ayrıca Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İbrahim Öztürk ise, 'Yeni bir dünyanın eşiğinde Türkiye ekonomisinin dönüşümü: Krizlerden büyük fırsatlara' konulu bir sunum yaptı.