Bayraklı Belediyesi, Mansuroğlu'nun yaralarını saracak

İzmir'in Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önceki gün yağan aşırı yağmurlar nedeniyle evlerini su basan Mansuroğlu Mahallesi sakinleriyle bir a

İzmir'in Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önceki gün yağan aşırı yağmurlar nedeniyle evlerini su basan Mansuroğlu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mağdur olan mahallelinin evlerine girerek eksiklerini tespit eden

Başkan Karabağ vatandaşlara yardım sözü verdi. Başkan Karabağ, "Mağdur vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak bizim görevimiz, ancak İZSU bu mahallede acil olarak altyapı çalışması başlatmalı." dedi.

Yağmurun sele dönüştürdüğü Mansuroğlu Mahallesi 288 ve 293 sokakta vatandaşları dinleyen Karabağ, elektronik eşyalardan, halı ve koltuk takımlarına kadar birçok ev eşyasının sudan etkilendiğini belirterek, "Şu andan itibaren ekiplerimiz mağdur vatandaşlarımızı tek tek tespit edecek. Onlarla görüşerek selden hangi eşyaları zarar gördüyse not alacak. Vatandaşlarımızın zararı neyse Bayraklı Belediyesi tarafından karşılanacak." diye konuştu.

Başkan Karabağ, İzmir Sular İdaresi Müdürlüğü'yle görüşerek Mansuroğlu Mahallesi'nin alt yapı sorununu Pazartesi gününden itibaren ele alınacağı müjdesini mahalleliyle paylaştı. Karabağ, İZSU'nun altyapı çalışmalarını bitirmesinin ardından kilitli parke taşı döşeyeceklerini kaydetti.

Selden etkilenerek kullanılamaz hale gelen birçok eşya Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından toplandı. Fen İşleri Müdürlüğü sokaklarda biriken yağmur sularını vidanjör ile çekti. Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri halkın ilk etapta ihtiyaç duyduğu gıda ve yakacak yardımında bulundu. Sağlık İşleri Müdürlüğü vatandaşların olası salgın vakalarından etkilenmemesi için sağlık taraması başlatarak ayrıca ilaç yardımı yapacak. Rögarlardan çıkan lağım sularıyla kirlenen sokaklar ise Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından dezenfekte edildi. Başkan Karabağ, yaralarının sarılmasının ardından mahalleliyle moral yemeğinde bir araya gelme sözü verdi.