Ak Parti Foça İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Foça İlçe Teşkilatı Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantıya AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Fatih Yıldırım, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Maksut Karaosman,Nurettin Türkyılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ ve Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ile birlikte yaklaşık 70 civarında partili katıldı

AK Parti Foça İlçe Teşkilatı Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantıya AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Fatih Yıldırım, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Maksut Karaosman,Nurettin Türkyılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ ve Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş ile birlikte yaklaşık 70 civarında partili katıldı.
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Dağ, 2011 Genel seçimlerine yedi ay gibi kısa bir zaman kaldığına dikkat çekerek; "Bu süreç öncesinde halk oylamasını geçirmemiş olup, halk oylaması rehavetini üzerimizde hissetmiyor olsaydık, şu anda genel seçimlere çalışmaya başlamıştık" dedi.Tüm parti teşkilatının halk oylaması rehaveti içinde olduğunu vurgulayan Başkan Dağ; "Halk oylaması rehavetinden uyanmamız lazım.2011 yılında yapılacak olan genel seçim 2012 veya 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini, yine 2014'te yapılacak yerel seçimleri ve 2015'te yapılacak genel seçimleri etkileyecek. Dolayısıyla bu seçim bir seçimi değil 3 tane seçimi etkileyecek.Bu açıdan bir kere çok önem arz ediyor" dedi.
12 Eylül Halk oylaması sonrası yapılan değerlendirmelerde Ak Parti'nin İzmir'de azımsanmayacak derecede oy aldığını, alınan sonucu başarı olarak kabul etmediklerini İl Başkanı ve il teşkilatı tarafından açıklandığını. İfade eden Dağ, " Halk oylamasının İzmir'deki sonuçlarını değerlendirdiğimizde gerçekten azımsanmayacak bir oy aldık. Ve bu oy'ları da başarı olarak kabul etmediğimizi il başkanımız ve il teşkilatımızda ki büyüklerimiz dile getirdi. Halk oylaması sonucunda İzmir'de alınan yüzde otuz yedi'lik oy oranının bugüne kadar Ak Parti'nin İzmir'de almış olduğu en başarılı oy oranıdır.Bu oy oranının büyük bir kısmının Ak Parti'ye ait olduğu konusunda herkes hemfikirdir. Dolayısıyla bu oy oranının daha yukarılara çekilmesi içten bile değildir" diye konuştu. Halk oylaması sonucunda 20 madde değiştiğini, hatırlatan, Başkan Dağ, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Hukukçular bilir. Sadece anayasa'da bu yirmi tane madde yeterli değil. Dolayısıyla önümüzde ki genel seçim anayasa değişikliği seçimi olacaktır. AK Parti'nin bu anayasayı rahatlıkla değiştirebilmesi için sadece tek başına iktidara gelmesi yeterli değildir. Sadece tek başına iktidara gelmesiyle bir takım kanunları değiştirebilir. Ama anayasayı değiştirebilmek için çoğunluk lazımdır. Buda şu ana kadar Sayın Başbakanımızın rüzgarı ile giden bu parti'de artık bundan sonra teşkilatında bu işin içine girmesi ve taşın altına elini koymasıyla olacaktır.Bu nedenle AK Parti'nin anayasayı değiştirebilmesi için 2011 seçimlerinde 367 milletvekilinin üzerine çıkmalıyız.Bu nedenle son genel seçimlerde almış olduğumuz oy oranının da üzerine çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda gençlerimize,bayanlarımıza,an kadememize büyük görev düşüyor.Yoldan geçen birine, 'AK Parti Türkiye'de neler yaptı' diye sorsanız. Chp'li olsa bile size 'duble yoları yaptınız' der.Eğitimde, sağlıkta atılan önemli adımları sayar.Ancak AK Parti'nin bu dönemde özellikle biz gençler açısından getirmiş olduğu en büyük yenilik bir zihinsel devrim ortaya çıkarmasıdır.Bu vesileyle gerçekten 850 tane ilçede,81 tane il'de memleket meselesine kafa yoran , kafelerde vakit geçirmeyip parti lokallerinde vakit geçirip oralarda bu memlekete neler yapılıyor? neler yapılabilir?, daha neler yapılmalı diyen bir gençlik oluştu.Ve bu gençlik sadece bu dönem için değil. Belki de AK Parti bir sonraki dönem 2015'te olmasa bile bu gençlik her zaman var. Bu gençlik her zaman bu ülkede olacak."