SP'li Kamalak: Kurtulmuş, davayı kaybedeceği endişesi ile istifa etti

SP Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz bu ulu ağaçtan bir tek kuru yaprağın bile ayrılmasını üzüntü ile karşılarız." dedi. Ka

SP Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak, "Biz bu ulu ağaçtan bir tek kuru yaprağın bile ayrılmasını üzüntü ile karşılarız." dedi. Kamalak, Kurtulmuş'un genel başkanlık seçiminin iptali için açılan davada kaybetme endişesi ile istifa ettiğini savundu.

Kamalak, SP Olağanüstü Büyük Kongre Hazırlık ve İstişare Toplantısı'nda konuştu. Numan Kurtulmuş'un istifasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kamalak, "Biz giden hiçbir arkadaşımız için 'iyi oldu, güle güle' diyecek durumda değiliz. Biz bu ulu ağaçtan bir tek kuru yaprağın bile ayrılmasını üzüntü ile karşılarız. Ayrılan olursa da, gözü yaşlı bir biçimde 'inşallah günün birinde geri döner, omuz omuza yürürüz' diyerek dua ederiz. Şahsen durumum şuna benzer, evinizdeki kardeşiniz kapıyı tekmeleyerek ayrılsa herhalde sevinemezsiniz. Bizim durumumuzda öyle."

Kamalak, Kurtulmuş'un 11 Temmuz'da gerçekleşen SP kongresinin, dolayısıyla da genel başkanlık seçiminin iptali için açılan davayı kaybedeceği endişesi ile istifa kararı aldığını savundu.