Doğal yaşam parkındaki hayvanlara her gün pedikür yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan İzmir Doğal Yaşam Parkı, fiziksel koşulları kadar, hayvanların sağlığına yönelik başarılı uy

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan İzmir Doğal Yaşam Parkı, fiziksel koşulları kadar, hayvanların sağlığına yönelik başarılı uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Parkta görev yapan uzman veterinerler, hayvanları her gün periyodik sağlık taramasından geçiriyor. Hayvanların dişleri temizleniyor, ayak tırnaklarına bakım yapılıyor.

Doğal Yaşam Parkı'nın bakımına en çok önem verilen üyelerinin başında filler geliyor. Winner'in dişinde meydana gelen apseye her gün özenle bakım yapılıyor ve ilaçla tedavi uygulanıyor. Winner ve Begümcan'ın ayak tırnakları da yine her gün bakımdan geçiriliyor. Dev cüsseli filler ödül olarak verilen bir parça elma karşılığında ayaklarını bakıcılarının önüne uzatmayı kabul ediyor.

Kurtların diş bakımı ancak hayvanların uyutulması ile yapılabiliyor. Timsahlar biraz zorluk çıkarsa da dikkatli bir çalışmanın ardından dişlerinin temizlenmesine izin veriyor.

Park'taki hayvanlardan belli dönemlerde kan örnekleri de alınıyor ve sağlık durumlarındaki olumsuz gelişmeler anında tespit edilerek gerekli tedaviler yapılıyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Veteriner Hekim Hakan Öztürk, dünyadaki benzer kuruluşlar için belirlenmiş en yüksek standartları ölçüt olarak aldıklarını ve sağlık taramalarının her gün düzenli olarak yapıldığını söyledi.