Deri atölyesinde kazan patladı: 3 işçi öldü, 5 işçi yaralandı (2)

Antakya'da Dericiler Sitesi'nde bulunan Cemil Üzer'e ait Cem-Hak Deri Sanayi'nin atölyesindeki kompresör kazanının patlaması sonucu 3 işçi hayatını ka

Antakya'da Dericiler Sitesi'nde bulunan Cemil Üzer'e ait Cem-Hak Deri Sanayi'nin atölyesindeki kompresör kazanının patlaması sonucu 3 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi de yaralandı.

Sabah saat 10.00 sıralarında Güzelburç mevkiinde bulunan Cem-Hak Deri Sanayi'ye ait 3 katlı deri atölyesinin zemin katında bulunan kompresör kazanında sıkışma sonucu patlama meydana geldi. Patlama esnasında atölyenin bir ve ikinci katları tamamen kullanılamaz derecede hasar gördü. İşçilerden Habip Kaşıkçıoğlu, Hüseyin Yılmaz ile Uğur Özmen hayatını kaybetti. Patlamada Mustafa Alkan, Zeki Boyacı, Cengiz Ali Ergin, Mustafa Kaşıkçıoğlu ve Mehmet Ali Boyacıgil ise yaralı olarak kurtuldu.

Patlamada binanın ilk 2 katının, atölyenin önünde bulunan bir kamyonun tamamen yandığı, çevrede bulunan binaların ise hafif ölçüde zarar gördüğü gözlendi. Çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve Antakya Belediye Başkan Vekili Aytaç Kınay incelemelerde bulundu. Emniyet Müdürü Kılıç, olay yeri incelemesi sırasında Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e telefonla bilgi verdi.