Büyükşehir'in yaz okullarından 386 çocuk mezun oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Yaz Okulları'ndan mezun olan 386 çocuk sertifikalarını alırken, "seneye yeniden buluşma sözü" verdi.

<

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Yaz Okulları'ndan mezun olan 386 çocuk sertifikalarını alırken, "seneye yeniden buluşma sözü" verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Beceri Kurs Merkezleri'nde yaz boyunca ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik açtığı 'Yaz Okulları Projesi' büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 45 günlük projeye, toplam 386 çocuk katıldı.

Yaz okulu programı, çocukların tatillerini kültürel ve sosyal aktivitelerle değerlendirmek, yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlanmalarını sağlamak, okullarındaki başarı oranlarını artırmanın yanısıra çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlandı. Bu yıl ilk kez pilot uygulaması gerçekleştirilen yaz okulu projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları, Çocuk ve Gençlik Merkez ve Kardeş Aile Projeleri'nde görevli öğretmen ve psikologlarla görüşmeler yapılarak oluşturuldu.

Gaziemir, Evka-1 ve Toros'taki Meslek Edindirme ve Beceri Kurs Merkezleri'nde uygulanan programda, öğrencilere İngilizce, öykü-şiir atölyesi, resim atölyesi, bağlama, satranç ve oyun atölyesi dallarında eğitimler verildi. Proje kapsamında İngilizce kursuna 100, resim kursuna 108, satranç kursuna 51, bağlama kursuna 29, öykü-şiir kursuna 19, oyun atölyesine ise 79 çocuk katıldı.

Kurslara devam eden çocukların ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler ve kurs süresince kullandıkları eğitim setleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Kurs sonunda, yaz okulları projesine devam eden öğrencilere katılım belgeleri düzenlenen törenle verildi.