Murat Yetkin'in Cumhuriyet Resepsiyonu izlenimleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun süredir tartışılan Çankaya Köşkü'nde verdiği resepsiyon yapıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, resepsiyona eşsiz gelirken katılmayan askerleri eleştirdi. Resepsiyondan izlenimler şöyle:


[Audio_37]

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenen 29 Ekim resepsiyonuna askerler katılmadı. Aynı saatlerde Ankara’da Genelkurmay Başkanı Koşaner’in başkanlığında Merkez Orduevi’nde Ankara Garnizonu'ndaki subayların davetli olduğu bir resepsiyon düzenlendi. Başbakan Erdoğan, "Bu gecenin resepsiyon yeri Köşk'tür. TSK buraya gelmeliydi" dedi. Başbakan Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasıyla da ilgili olarak "Bunlar şık şeyler" değil yorumunda bulundu.

Emine Erdoğan katılmadı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğini yaptığı Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim resepsiyonuna Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan olmadan katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Köşk’e çıktıktan sonra verdiği dördüncü resepsiyona, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte ilk defa katılırken resepsiyona bazı bakanlar eşleriyle birlikte, bazıları ise yalnız geldi.