Edirne'de Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü coşku ile kutlandı

Edirne'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü büyük coşku ile kutlandı.

Talatpaşa Bulvarı üzerinde saat 10.00'da başlayan Cumhuriyet B

Edirne'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü büyük coşku ile kutlandı.

Talatpaşa Bulvarı üzerinde saat 10.00'da başlayan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, soğuk havaya rağmen geniş bir katılımla yapıldı.

Sabah saatlerinden itibaren cadde üzerindeki tören alanını dolduran vatandaşlar, büyük coşku yaşadı. Tören nedeniyle Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci halkın bayramını kutladı. Törende Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Necdet Budak da hazır bulundu.

Daha sonra tören programına geçildi. Edirne Lisesi'nden Ahmet Söylemez ile Nursel Karakuş'un günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okumalarının ardından Edirne Valisi Gökhan Sözer bir konuşma yaptı.

Ulu Önder Atatürk'ün sonsuz emaneti olan Cumhuriyet'i, en büyük bayram olarak kutladıklarını belirten Sözer, "Atatürk için Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa, esaretten bağımsızlığa açılan kapıdır. Cumhuriyet, özgürlüktür, laikliktir, çağdaşlıktır, İleri, güçlü, sarsılmaz bir devlet ve millet olmaktır. Kurtuluş Savaşı'nın acılı, zorlu, inançlı mücadelesi sürerken Atatürk bağımsız ebedi Türk devleti kurma kararı vermiştir." dedi.

Konuşmaların ardından belediye bandosu eşliğinde il genelindeki okulların resmi geçidi yapıldı.

Öğrencileri askeri birlikler ve araçlar izledi. Askerlerin tören geçişi vatandaşlardan büyük alkış aldı.