Davutoğlu: Bu bayram, yeni ufuklara önderlik edecek

Çin'deki temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yı

Çin'deki temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'de, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87. yıldönümünü kutladı. Bakan Davutoğlu, "Bu bayram, tarihten gelen ilhamı yeni kıtalara, yeni ufuklara, yeni arayışlara, yeni küresel ve bölgesel faaliyetlere taşıyacak ve önderlik edecek" dedi.

Urumçi'deki Yindu Otel'de, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı için kahvaltılı kutlama töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Davutoğlu, "Cumhuriyetimizin 87. yılını burada, ülkemizden çok uzakta ama bizimle özel bağları olan bir ülkede geçiriyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Her şeyden önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı'nı Çin'de kutluyor olmalarının özel bir önemi olduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Yusuf Has Hacip'in öğütlerini, nasihatlerini, o edebi üslubuyla verdiği ilham verici sözlerini buradan bütün diğer diyarlara taşıdık. Cumhuriyetimiz eğer 87. yılını idrak ettiyse, bütün bu geçmişiyle birlikte idrak etti. İnşallah bu bayram, bütün milletler için ilham kaynağı olmaya devam eder" ifadelerini kullandı.

Bakan Davutoğlu, konuşmasının ardından Cumhuriyet Bayramı için hazırlanan bir pasta kesti. Davutoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Urumçi'de gıda ve enerji sektöründe çalışan çeşitli kuruluşları ziyaret etmek üzere otelden ayrıldı.