Adıyaman'da Cumhuriyet Resepsiyonu

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon verdi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğünde verilen resepsiyona Vali Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Ali Osman Salık, Başkanı Necip Büyükaslan Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, TPAO Adıyaman ve TPAO Genel Müdür Yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi Yurdal Özta ve kurum müdürleri katılırken, protokol üyelerinin büyük bir çoğunluğu resepsiyona eşleriyle birlikte geldi.

Resepsiyonda, misafirlerinin masasını tek tek gezen Vali Ramazan Sodan, katılımcılarla kısa süre sohbet etti. Sohbetin ardından Vali Sodan, eşi Ayşe Sodan ile birlikte Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü nedeniyle hazırlanan pastayı kesti. Pasta kesimin ardından katılımcılar, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen onuncu yıl marşı eşliğinde ellerindeki Türk Bayraklarını sallarken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Konuşmasında Cumhuriyet'in önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Sodan:"Türk insanı için bu gün önemli bir gün. 1914'de birinci cihan harbini gördük. Balkanlarda, Kafkaslarda, Trablusgarp da önemli kayıplar verdik. Birinci cihan harbinde Anadolu işgale uğruyor. İşgal sonrasında Türk milleti Anadolu'yu kuruyor. Ve bunun ardından 29 Ekim 1923'te cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyeti yaşatmak hepimizin görevidir" dedi.