Uşak'tan Trakya Bölgesine Kurbanlık Amaçlı Canlı Hayvan Sevki Yapılamayacak

Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, kurbanlık amacıyla Uşak'tan Trakya bölgesine canlı hayvan sevki yapılamayacağını bildirdi

Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, kurbanlık amacıyla Uşak'tan Trakya bölgesine canlı hayvan sevki yapılamayacağını bildirdi. Arslan, kurbanlık sevki için 3 ay önceden müracaat edilmesi gerektiğini ifade ederek bugün itibariyle hiçbir müracaat olmadığını ve bu nedenle bölgeye kurbanlık amaçlı canlı hayvan sevki yapılamayacağını söyledi.
Trakya bölgesinde şap hastalığını önlemek amacıyla canlı hayvan sevkinin daha önce kısıtlandığını ve bölgede yoğun aşılama çalışmaları yapıldığını belirten Atilla Arslan, alınan tedbirler sonucu 2007 yılının Kasım ayından buyana Trakya bölgesinde şap hastalığına rastlanmadığını söyledi. Uşak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, izinsiz sevkler konusunda da vatandaşları uyararak ciddi denetimlerin yapıldığını bildirdi.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın Trakya bölgesine şap hastalığına duyarlı canlı hayvan sevkini Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı (OIE) kuralları çerçevesinde yapılacağını duyurduğunu ifade eden Atilla Arslan, " Bakanlık talimatı ile bu konuda yeni önlemler alındı ve Trakya bölgesine yapılacak canlı hayvan sevklerinin OIE kuralları çerçevesinde yapılacağı bildirildi. Buna göre Trakya bölgesine canlı hayvan sevki için il ve ilçe tarım müdürlüklerine en az üç ay önceden müracaat edilmesi gerekiyordu. Daha sonra müracaat sahiplerinin hayvancılık işletmeleri bizim tarafımızdan denetlenip şartlar uygun ise hayvan sevkine izin verilecekti. Uşak Tarım İl Müdürlüğü olarak bizde bu konuda köy muhtarlıkları, basın ve hayvan yetiştiricileri aracılığı ile duyurduk. Konuyla ilgili resmi internet sitemizde de bilgilendirici duyurular yaptık. Ancak bugüne kadar herhangi bir başvuru gelmedi. Bu nedenle ilimizden Trakya bölgesine kurbanlık amaçlı canlı hayvan sevki yapılamayacaktır. İstanbul'un Anadolu yakasına ise canlı hayvan sevkleri 30 Ekim 2010 tarihinden sonra yapılabilecektir"dedi.