Öğrenciler kulüplerde özgüven kazanıyor

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Ali Köksal, okul bünyesinde öğrenciler tarafından kurulan 22 kulüpte sosyal ve sportif faaliyetlerde bulundukl

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Ali Köksal, okul bünyesinde öğrenciler tarafından kurulan 22 kulüpte sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunduklarını açıkladı. Ali Köksal, kulüpteki aktivitelerin önemine işaret ederek, "Öğrencilerimiz, kurdukları ve farklı aktiviteleri yaptıkları kulüpler sayesinde özgüvenlerini kazanıyorlar." dedi.

Öğrencileri sadece ders çalışarak değil topluma birçok yönlü olarak fayda sağlaması adına hazırladıklarını anlatan Okul Müdürü Ali Köksal, şöyle konuştu; "İlköğretim ve lise düzeyindeki öğrencilerin özgüven kazanabilmesi, kendini ifade edebilmesi, bedensel, zihinsel ve duygusal açıdan gelişiminin sağlanması için onlara okulda verilen dersler kadar sosyal aktiviteler de çağdaş eğitimin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu noktadan hareketle öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak ve onları ders dışı etkinliklerle geliştirmek amacıyla ortaya konulan kulüp çalışmaları bir çok okulda ağırlık kazanmış durumda. Okulumuzun 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileri de Çarşamba günleri bir saat süresince, kort tenisinden okçuluğa, tiyatrodan gitara, diksiyondan Rusça'ya kadar 22 farklı kulüpte koordinatör öğretmenleriyle birlikte çalışmalar gerçekleştiriyorlar."

Ali Köksal, okullarında kurulan kulüplerin bazılarını öğretmenler koordine ederken, profesyonellik gerektiren gitar, tiyatro, diksiyon, badminton gibi kulüpler için ise dışarıdan destek alındığını söyledi. Köksal, "Böylece okulumuzun her bir öğrencisinin sanat veya sporla ilgili en az bir beceri daha kazanmasını sağlıyoruz, kulüp çalışmaları sonucunda ortaya çıkan çalışmalar ve kazanılan beceriler ise yılsonunda velilerimizin ve halkımızın beğenisine sunuluyor." şeklinde konuştu.

Kulüp çalışmaları sayesinde her geçen gün özgüveninin daha da arttığını ifade eden tiyatro kulübü öğrencisi Mirkan Yıldırım, "Bendeki bu değişiklik derslerime de olumlu anlamda yansıyor, okuluma severek geliyorum ve dönem sonunda sergileyeceğimiz oyunu iple çekiyorum." dedi. Robotics kulübü öğrencisi Muharrem Safa Bulut ise, "Kulüp öğretmenimiz Salih Öngül, yurt dışında robot eğitimi almış biri, kendisinden kısa süre sonra robot programlamayı da öğreneceğiz. Bu çalışmalarla ileride ülkem için yararlı buluşlar yapabilmek için alt yapı oluşturduğumu düşünüyorum." diye konuştu.