Lösemiler Yardım Kampanyasında Hüsrana Uğradı

Lösemi ve Talasemi Derneği Kayseri Şube Başkanı Faruk Başdemir, 3 lösemi hastası için 1 yıldır başlatmış oldukları 59 bin TL para hedefine ulaşamadıklarını vurgulayarak, "Tüm dernek ve hizmetlerin sadece kendi üzerlerine düşen görevleri yapmalıdır" dedi

Lösemiler Yardım Kampanyasında Hüsrana Uğradı
Lösemi ve Talasemi Derneği Kayseri Şube Başkanı Faruk Başdemir, 3 lösemi hastası için 1 yıldır başlatmış oldukları 59 bin TL para hedefine ulaşamadıklarını vurgulayarak, "Tüm dernek ve hizmetlerin sadece kendi üzerlerine düşen görevleri yapmalıdır" dedi.
Kocasinan Belediyesi'nde yapılan basın toplantısında 1 yıldır 3 lösemi hastası için toplamayı planladıkları 59 bin TL yardıma ulaşamadıklarını dile getiren Lösemi ve Talasemi Derneği Kayseri Şube Başkanı Faruk Başdemir, "Geçen yıl başlatmış olduğumuz 3 lösemi hastasına bağlı kampanya sonucunda istenilen hedefe ulaşılamadı. Bu kampanya önümüzdeki ay sonu bitecek. Bu kampanya çerçevesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduk. Bundan dolayı 5 Kasım'da 'Denizaltında altı tahammülfersa' tiyatrosu düzenlenecek. Bu tiyatroya Kayserili vatandaşlarımızın gereken ilgiyi göstermesini bekliyorum. Hastalara toplanan para miktarına büyük katkı yapacak. Hastaların yaralarına merhem olunması için bu oyuna sahip çıkılmalı. Oyun 2 perdeden oluşuyor. 'Yaprak Dökümü' ve 'Haneler' dizilerinin oyuncuları oynuyor. Komedi içerikli olan oyunda devletin yaşadığı sorunlar ve bürokrasiden de kesitler var" diye konuştu.
Geçen yıl Kurban Bayramı'nda bazı dernek yöneticilerinin ve hizmet sektöründe çalışan yöneticilerin kendilerine yakışmayan davranışlar sergilediğini hatırlatan Başdemir, "Geçen bayramda yaşanan bazı yöneticilerin yanlış davranışları bizi de etkiledi. Bu olaydan dolayı 1 yıldır başlattığımız kampanya da istenilen sonuca ulaşılamadı. Yoksa, geçen yıllarda yurt dışında ilik nakli yapılacak olan bir lösemi hastası için 6 ayda 180 bin Avro toplanmıştı. Ama, şimdi 3 hasta için 59 bin TL toplayamadık. Dürüst olmayan yöneticiler yüzünden biz de zarar gördük. Onlar yüzünden bizim de imajımız sarsıldı. Herkes, insanların güveni için kendilerinin yapabilecekleri sorumlulukları üstlenmeli" dedi.
Kurban Bayramı'nda kurban bağışı toplamadıklarını ve deri kampanyasına başlamadıklarını belirten Başdemir, "Biz kendimize yakışanı ve yapabileceğimiz şeyleri yaparız. İnsanlarımızın güvenlerine layık olmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı da bayramda deri ve bağış toplamayacağız. Dürüst yöneticiler olmazsa vatandaş kime güvenecek" ifade etti.
Başdemir, tüm Kayserililerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını söyleyerek konuşmasına son verdi.