Kaymakam Akbıyık Köy İlköğretim Okullarında İncelemelerde Bulundu

Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık köy ilköğretim okullarında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Akbıyık Köy İlköğretim Okullarında İncelemelerde Bulundu
Kaymakam Akbıyık beraberinde Özel İdare Müdürü Resul Şenel, Milli Eğitim Müdürü Alaettin Dişli, HEM Müdürü İrfan Karaçayır, İlçe Müftüsü Hüseyin Duran, Mal Müdürü Mahmut Şalvarcı, Vergi Müdürü Ali Kalkan ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Lütfü Varol ile birlikte Umurbey, Akdoğan ve Karacaören köylerinin ilköğretim okullarını ziyaret etti.
İlk olarak Umurbey Köyü İlköğretim Okululunu ziyaret eden Kaymakam Akbayık ve beraberindekiler okulda incelemelerde bulundular. Daha sonra anaokulunu ziyaret eden Kaymakam Akbıyık, minik öğrencilere boyama kitabı dağıttı.
Kaymakam Akbıyık ve beraberindekiler daha sonra Akdoğan Köyü İlköğretim Okulunu ziyaret ettiler. Kaymakam Akbıyık yapımı devam eden İlköğretim Okulu inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Okulda 8. sınıfın Türkçe dersine giren ve öğrenciler ile konuşan Akbıyık Ana Okulunu da ziyaret ederek öğrencilere boyama kitabı ve boya dağıttı.
Okulda öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Akbıyık, "Eğitimde başarıyı arttırmak zorundayız, seviyeyi yükseltmek zorundayız. Özellikle okuma çalışmalarındaki çabayı arttıralım. SEBAP projesine uygun davranalım. Öğrencilerin seviyelerini tespit edilmelidir. Okuma sevgisini arttırmalıyız. Her ay öğretmenler 2 kitap, öğrenciler 1 kitap okumalıdırlar. Öğrencilerin sınavlardaki başarılarının temeli okumaktır. Kitap okumayı teşvik etmeliyiz. Çevrede yaşayanların zeka sorunu yok, beslenmeleri yeterli. Öğretmenlerin köylüleşmemesi lazım. Öğretmenin köyde önder olması lazım. Öğretmenlerimizin birinci önceliği eğitim olsun. Muhtar ve imam işbirliği ile soruna eğilelim. Çocukların üzüm bağı kadar önemli olduğunu velilere anlatalım" dedi.
Son olarak Kaymakam İdris Akbıyık ve beraberindekiler Karacaören Köyü İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Kaymakam Akbıyık yaptığı ziyaretlerde eğitim ve tarımsal sorunları dinlendiğini kaydetti.