Hacı adayları gözyaşları ile uğurlandı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinden kutsal topraklara giden 55 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları, Yıldırım Beyazıt Cami'nin önünden te

Bolu'nun Mudurnu ilçesinden kutsal topraklara giden 55 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları, Yıldırım Beyazıt Cami'nin önünden tekbir sesleriyle yürüyerek ilçe müftülük binası önüne geldi. İlçe Müftüsü Arif Cevlek, haccın Müslümanlar için farz kılındığını hatırlatarak, "Bu farizayı yerine getirmek için yola çıkacak olan kardeşlerimiz önce kendilerini ruhen sonra bedenen madden ve manen kutsal yolculuğa hazırlamalı. Buradan çıktığınız anda bu mübarek yolculuk başlayacak." dedi.

Cevlek şöyle devam etti: "Sizler Mekke'ye indiğinizden itibaren Kâbe'yi tavaf ettikten sonra her biriniz bir role bürüneceksiniz. Arafat'a çıktığınızda her biriniz Adem ve Havva olacaksınız Cenabı Allah'tan bir birleriniz için hayır dileyeceksiniz. Sonra Müzdelife'ye inecek, orada da sevdiklerinize kavuşacaksınız. Sizi yolundan şaşırtmaya çalışan şeytanları taşlayacaksınız. Şeytanı orada yerle bir edip orada bırakacaksınız."

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından hacılarla vedalaşıldı. Bu esnada duygusal anlar yaşandı.