Gökyüzünden Buz Kütlesi Düştü

Burdur'un Bucak İlçesi Tokat mevkiinde bir tarlaya gökyüzünden buz kütlesi düştüğü iddia edildi.

İddiaya göre, Bucak'ın Boğazköy Tokat mevkiinde tarlasında çalışan çiftçi Nevzat Bayındır rüzgar sesine benzeyen bir ses ile tarlasına gök yüzünden bir cisim düştüğünü görünce şaşırdı. Korka korka düşen cismin yanına yaklaşan Bayındır, düşen cismin erimeye başladığını görünce buz olduğuna karar verdi. Durumdan endişelenen Nevzat Bayındır durumu köy muhtarına bildirdi. Olay anında havanın açık olduğunu anlatan Bayındır, şöyle konuştu: "Oğlum tarlada traktör ile çift sürerken ben de anız ve yabani otları
yakıyordum. Birden rüzgar sesine benzeyen bir ses duymaya başladım. Kısa sürede tarlanın orta yerine yüksek bir sesle gökyüzünden bir cisim düştüğünü, yere düşmesi ile yaklaşık 50 metre civarında parçalanarak dağıldığını gördüm. Düşen cismin yanına yaklaştığımda cismin buza benzediğini ve eridiğini gördüm"
Muhtar ve köylülerle birlikte kısa süreli bir şaşkınlık yaşadıklarını belirten Bayındır, soğuk ve beyaz olması ve kısa sürede erimesinden dolayı buz kütlesi olduğuna karar verdiklerini söyledi.