Eski Sscb Lideri Gorbaçov'un 80. Doğum Günü Londra'da Kutlanacak

Eski SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un 80

Eski SSCB Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov'un 80. doğum günü Londra'da kutlanacak. Gorbaçov'un torunları Ksenia Gorbacheva ve Anastasia Virganskkhaya'nın İngiltere'de bulunan Royal Albert Hall'da düzenlediği konferansta, Eski Sovyet Lideri Gorbaçov'un 80. doğum gününün 2011 yılının Mart ayında Londra'da yapılacağı açıklandı. İngiliz televizyonu BBC'nin muhabiri Fiona Bruce tarafından sunulan konferansta Gorbaçov'un torunları birer konuşma yaptı. Konferansta Gorbaçov'un
doğum gününde yapılacak bir konserde çocuk dernekleri için 5 milyon euro toplanmasının hedeflendiği belirtildi. Gorbaçov'un torunu Ksena, konuşmas?nda, modern Rusya'nın inşası için pozisyonundan vazgeçtiğini söylediği dedesinin dünyanın değişmesindeki katkısını vurguladı. İHA'ya konuşan Ksena, "O, dünyayı ve tarihi tamamen değiştiren harika bir adam, benimse sadece dedemdi" dedi.
Gorbaçov'un diğer torunu Anastasia Virganskaya ise konuşmasında konserden 5 milyon euro toplamayı hedeflediklerini ve konserde bir çok özel konuğun ağırlanacağını belirtti. Konsere katılacak özel konuklar arasında, Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder ve California Valisi Arnold Schwarzenegger de bulunuyor.
1980'lerde Kızıl Ordu'yu Afganistan'dan geri çeken eski Sovyet lider Mihail Gorbaçov, 1985'ten 1991'e kadar Sovyetler Birliği'ni yönetmiş, 1990 y?l?nda Nobel Barış ödülüne layık görülmüştü.
(EE-HO-Y)