Kırıkkale AGİAD üyeleri, Kayseri ekonomisini inceledi

Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD)'ne üye 25 kişilik heyet, Kayseri'ye iş gezisi düzenledi. Heyet, buralardaki fabrikalarda incelemeler

Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD)'ne üye 25 kişilik heyet, Kayseri'ye iş gezisi düzenledi. Heyet, buralardaki fabrikalarda incelemeler yaptı.

AGİAD Başkanı Musa Aksoy, gezilerdeki amaçlarının işadamlarını yatırıma teşvik etmek olduğunu kaydetti. Kırıkkale heyetinin Kayseri incelemeleri Melikşah Üniversitesi'yle başladı. Üniversite mütevelli heyeti üyeleriyle bir araya gelen AGİAD üyeleri, üniversite binasında incelemelerde bulundu. Üniversite gezisinin ardından Kayseri Sanayi Odasını ziyaret eden heyet burada çeşitli görüşmeler yaptı. Daha sonra Kayseri'nin ve ülkenin güçlü holdingleri arasında yer alan Boydak Holding ziyaret edildi. Burada Kırıkkale heyetini Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şükrü Boydak ve CEO Memduh Boydak konuk etti. Ardından OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'yü ziyaret eden heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Hasyüncü Kırıkkale'ye her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Makine Kimya Endüstri Kurumu'nun her fırsatta küçülmekte olduğu eleştirisini duyduklarını açıklayan Şükrü Boydak, "Oralarda çalışan kişiler bu kurumdan ayrıldıktan sonra birlikte bir fabrika veya bir işletme kursalardı, şu anda bu sorun bu kadar büyümezdi. Oralarda girişimci ruhu olsaydı bir şeyler yapılabilirdi. Kapalı devreden açık devreye geçebilirdi ve bu sorunlar olmazdı. Bu babalarınızın elindeydi." diye konuştu.

"Kişilerde girişimcilik ruhu olması lazım" diyen CEO Memduh Boydak, "Ama doğru örnekler de önem arz ediyor. Bizim bazı işlere girmemiz başka önümüzdeki doğru örnekleri oluşturuyor. Kayseri'de mobilya sektöründe babamızın, amcamızın büyüklerimizin bir katkısı var. Onlar güzel bir örnek oluşturmuşlar. Kırıkkale'de girişimcilik ruhu var ki 40 kişilik bir grup buralara kadar gelmezdi. Kayseri'den alabileceğimiz güzel örnekler varsa onları alabilmek için gelmişler." dedi.

Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan da Kırıkkale heyetine, Kayseri sanayisi hakkında bilgi verdi.

Kayserili işadamlarının çalışmalarını gururla izlediklerini belirten Kırıkkale Anadolu Genç İşadamları Derneği Başkanı Musa Aksoy, Kırıkkale'de devlet yatırımlarından dolayı kamu endeksli bir zihniyet oluştuğunu ve özel sektörün gelişemediğini belirterek, ilk olarak Kırıkkale'nin gelişmesine katkı sağlamak adına Kayserili işadamlarının tecrübelerini paylaşmak üzere böyle bir gezi düzenlediklerini söyledi. Kayseri'nin sanayi şehri olarak anılmasını bu ziyaret vesilesi ile daha iyi anladıklarını ifade eden Kırıkkale OSB Başkanı Nurettin Aydın ise, Kırıkkale'nin de burasını kendine rehber il edinmesi gerektiğini kaydetti. Kayserili sanayicileri Kırıkkale'ye yatırım yapmaya davet eden Başkan Aydın, Kırıkkale'de kalkınma hamlesini sırtlanacak ve lokomotif olacak firmalara ihtiyaçları olduğunu ifade etti.