Katar Emiri El Tani, İngiltere'de Kraliçe Tarafından Karşılandı

İngiltere'ye gelen Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife el Tani, Windsor Kalesi'nde Kraliçe II. Elizabeth tarafından karşılandı.

Katar ile İngiltere arasındaki ekonomik, kültürel ve savunma alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla 3 günlük ziyaret için İngiltere'ye gelen Katar Emiri el Tani, Windsor Sarayı'nda düzenlenen resmi törende, Kraliçe II. Elizabeth tarafından karşılandı. Klasik İngiliz geleneklerine göre tertiplenen karşılama töreninde kraliyet süvari alayı ve ordu mensupları da hazır bulundu. Katar Emiri ve eşi Şeyha Mozah, Kraliçe tarafından karşılandıktan sonra sarayda kalacakları yere atlı arabayla geçti.
Katar Emiri el Tani, daha sonra İngiltere Parlamentosu'nu ziyaret etti ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile ikili görüşme gerçekleştirdi. İngiltere başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada el Tani ve Cameron'un görüşmesinde, iki ülke arasında savunma, dış politika ve petrol ticaretinin geliştirilmesinin önemine vurgu yapıldığı bildirildi. Katar Emiri el Tani, daha sonra Kraliçe tarafından Windsor Kalesi'nde onuruna verilen resmi yemeğe katıldı.
Katar Emiri, yarın Londra'daki Olimpiyat Stadı'nı ziyaret edecek ve İngiltere'nin 2018 Dünya Kupası adaylığı konusunda yetkililerden bilgi alacak. Katar, 2022 Dünya Kupası'na aday olmak istiyor.