Doğaseverler, hem yürüdü hem anıt ağaçları tespit etti

Antalya'nın Elmalı ile Burdur'un Gölhisarlı ilçelerinden bir grup doğasever Gölhisar İlçesinde bulunan Yusufça Yaylası Dokuz Kavaklar'dan başlayıp, Ho

Antalya'nın Elmalı ile Burdur'un Gölhisarlı ilçelerinden bir grup doğasever Gölhisar İlçesinde bulunan Yusufça Yaylası Dokuz Kavaklar'dan başlayıp, Horzum Yaylasını da geçerek Armutlu Yaylası'na kadar yürüdü. Yürüyüşe Gölhisar ilçesinden Gölhisar Kaymakamı Hamza Özer, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıza Ertürkmen, Müdür Başyardımcısı Yılmaz Tunç ve müdür yardımcıları de İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, Elmalı eski Belediye Başkanı Hüseyin Yapıcı, Elmalı İmam Hatip Lisesi Müdürü Durmuş Avşar, Tekke Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Ayaz ile öğretmen, emekli ve esnaflardan oluşan grup katıldı.

Yaşlı karaçamların en sık olduğu bölgeye çıktıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, "Bölgede bulunan karaçamların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Gölhisar Halk Eğitim merkezi Baş müdüryardımcısı Yılmaz Tunç, "Zaman zaman değişik bölgelere yürüyüşler düzenlediklerini, grubun her geçen günü arttığını söyledi. Sağlıklı yaşama destek verenlerden olmak istiyorsanız grubumuza katılabilirsiniz. Amacımız sadece yürüyüş değil, anıt ağaçlar listesine girecek olan karaçam ve ardıç ağaçlarını tesbit etmek, bunun yanında bitki florasını incelemek ve tanımak." diye konuştu.

Bölgede rastladıkları bir anıt ağacı ölçtüklerini ve altı kişiyle çevresini dolaşabildiklerini kaydeden Tunç, gördükleri ardıcın yaşının bin yılı aşkın olduğunu ve Halk Eğitim Merkezi olarak bu ağacın anıt ağaçlar listesine alınması için gerekli makamlara başvuracaklarını belirtti.

Elmalı Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Yapıcı, ardıç ve karaçamların bulunduğu bölgede yaptıkları yürüyüş ile büyük haz aldıklarını, amaçlarının hem spor yapmak hem de bölgeyi gezip görmek olduğunu söyledi.

Gölhisar Kaymakamı Hamza Özer ise ilçenin yaylalarını ve keşfedilmeyi bekleyen bölgeyi gezip görmek amacıyla gerek Gölhisar gerekse Elmalı ilçelerinden gelen gruba ev sahipliği yapmaktan ve ilçeyi dağıyla taşıyla daha yakından tanımaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.