Chp, Bilim Kurulu Toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Bilim Kurulu'nun, ikinci toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride, çalışma grupları ve çalışma takvimi oluşturulduğu, amacın CHP'yi iktidara taşımak olduğu belirtildi

Chp, Bilim Kurulu Toplandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Bilim Kurulu'nun, ikinci toplantısı sonrasında yayınlanan bildiride, çalışma grupları ve çalışma takvimi oluşturulduğu, amacın CHP'yi iktidara taşımak olduğu belirtildi.
Çukurova Üniversitesi'nden çok sayıda bilim insanı ve Adana İl Başkanı Zeydan Karalar'ın katılımıyla gerçekleşen toplantının sonuç bildirisini CHP Adana İl Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen açıkladı. Gülmen'in açıkladığı bildiride, "Bugünkü çalışma sonucunda çalışma kurulları oluşturuldu, çalışma önerileri ve yapılandırılması konuları dile getirildi" denildi. Bildiride, yerel düzlemde CHP'ye bilimsel veri birikimi aktarımının sağlanmasının hedeflenmekte olduğu da vurgulanarak, "Partinin halk ile bütünleşerek, politikalarının paylaşılması, anlatılması, aktarılabilmesi çalışmalarını gerçekleştirecek birimlerin ve partili görevlilerin eğitimine katkı sağlanabilmesi arzu edilmektedir. Oluşturulacak bir eğitim materyalinin tüm yerel partililerin saha-alan çalışmalarında kullanabileceği yapıya kavuşturulabilmesi düşünülmektedir. Böylece halkın Cumhuriyet Halk Partisi'ni doğru anlayarak, desteklemesi sağlanmaya çalışılacaktır. Bu çalışmaların ülkemizde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün özlem duyduğu çağdaş uygarlık düzeylerinin üzerine çıkmış bir Türkiye'ye ulaşmamızı ve ülkemizin çocuklarının hak ettiği mutlu, kutlu esenliklerle dolu güzellikleri getirmesi amaçlanmaktadır" görüşleri dile getirildi.
CHP Adana Bilim Kurulu çalışmalarıyla ilgili görüşlerini açıklayan CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, kendisinin de mezun olduğu uluslararası itibara sahip Çukurova Üniversitesi'ndeki bilim insanlarıyla işbirliği yapma ve birlikte çalışmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki, Adana'mıza ve ülkemize yararlı çalışmalar ortaya çıkacaktır. Bundan Adana'mız, Türkiye'miz ve Cumhuriyet Halk Partimiz yararlanacaktır" dedi.