Bakan Bağış, Hollandalı Aşırı Sağcı Parlamenterle Atıştı

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ilk oturumunda Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış ile Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener arasında atışma yaşandı.

Brüksel'de 65.'si gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu toplantısının ilk oturumunda, Hollandalı aşırı sağcı parlamenter Barry Madlener söz aldı. Sinirli bir şekilde, bir önceki toplantının tutanaklarında Egemen Bağış'ın kendisi için kullandığını iddia ettiği 'faşist' ifadesinin neden yer almadığını soran Madlener, daha sonra kendi ülkesinde İslam'ı eleştirme hakkının olduğunu söyledi. Madlener, bu hakkın Türkiye'de olmadığını iddia etti ve bunun problem çıkardığını
ileri sürdü. Madlener Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 2008 yılında AB'ye girme taraftarı olmadığını açıkladığını öne sürdü.
Daha sonra söz alan ve Barry Madlener'e cevap veren Egemen Bağış ise, "Bu değerli komisyonun hiçbir üyesini ırkçılıkla suçlamadım ama bu düşünce yapısının Avrupa kıtasını vaktinde çok buhranlı zamanlara sürüklediğini hatırlatarak, kalan kırıntıların olduğunu vurguladım. Türkiye'deki Sufi geleneğinin, Mevlana öğretilerinin, 'Gel, kim olursan ol gel' öğretilerinin, Türkiye'nin üyelik sürecinde Avrupa'nın kalan hastalıklarını tedavi etme konusunda faydaları olacağı ümidini paylaştım" dedi.
Bağış, Başbakan Erdoğan ile ilgili iddiayla ilgili ise, "Olsa olsa bu sizin hayalinizdir" yanıtını verdi.