Anamur'da öğrencilere beslenme semineri verildi

Mersin'in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu'nda öğrencilere beslenme semineri verildi.

Anamur Sağlık Gru

Mersin'in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırımhan Tekalan İlköğretim Okulu'nda öğrencilere beslenme semineri verildi.

Anamur Sağlık Grup Başkanlığı'nda görevli uzmanlar Nevin Hisar ve Nazmiye Öz öğrencinin yaşına göre beslenmesi gerektiği üzerinde durdular.

Nevin Hisar, sabah kahvaltısının yapılabilirliğini artırmak amacıyla çorba çeşitlerinin düşünülmesi gerektiğini belirterek, özellikle Mercimek çorbasının protein açısından önemli olduğunu anlattı.

Sabah çorbasının içilmesi halinde öğrencinin okula dinç geleceğini ifade eden Hisar, öğrencilere okula gelmeden önce mutlaka kahvaltı yapmaları uyarısında bulundu.

Beslenme uzmanı Nazmiye Öz de öğrencilerin düzenli beslenmesinin eğitimleri açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, "Okulda bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi bizleri de memnun etti." dedi.

Okul Müdürü Mustafa Eğilmez ise sabah kahvaltısını yaparak gelen öğrencilerin derse katılımlarının, diğer öğrencilere göre daha fazla olduğunu ifade etti.

Eğilmez, öğrencilerin eğitimine katkılarından dolayı Anamur Sağlık Grup Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti.