Sivas'ta 'Suç Ve Şiddetle Savaş' Projesi Tanıtıldı

Sivas'ta Avrupa Birliği Projeleri kapsamında 'Suç ve Şiddetle Savaş' projesi tanıtıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından Polisevi'nde düzenlenen 'Suç ve Şiddetle Savaş' projesi tanıtımına Sivas Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ile öğrenciler katıldı.
Projeyi tanıtan Sivas Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri Ufuk Akan 2008 yılından bugüne kadar öğrenci ve vatandaş olmak üzere toplamda 40 bin kişiye ulaşarak faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini söyleyerek, "İlimizde bıçak taşıma kültürü ve buna bağlı olarak kullanımı maalesef sık olarak görülmektedir. Bu sebeple Sivas İl Emniyet Müdürlüğü ARGE ve Toplum Destekli Polis Büroları olarak ilimizde geleceğimiz olan 18 yaş altı gençlerimiz arasında meydana gelen şiddet olaylarına dikkat çekmek ve muhtemel sonuçlarını göstererek bilinçlendirmek ve böylece gençlerimizin geleceklerini kurtarmak amacıyla bir çalışma gurubu oluşturarak böyle bir projeye karar verdik" dedi.
Ufuk Akan'ın sunumunun ardından Sivas Valisi Ali Kolat suçu önlemekte emniyetin büyük rol üstlendiğini belirterek, "AB projeleri konusunda ilimiz fevkalade iyi durumda. Türkiye'de sekizinci sıradayız. İnşallah ilk beşe gireriz. Bu alanda kendimizi şanslı hissediyoruz" diye konuştu.