Aile Boyu Uyuşturucu Şebekesi Çökertildi

Adana'da anne ile 3 oğlunun kurduğu uyuşturucu şebekesi polisin düzenlediği operasyonla çökertildi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, satışa hazır 170 paket eroin ele geçirildi.

Aile Boyu Uyuşturucu Şebekesi Çökertildi
Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Mart ve Nisan aylarında Ulubatlı Hasan Mahallesi'ne yapılan baskınlar sonucunda eroin satışının önüne geçilmesiyle birlikte satışın Kocavezir Mahallesi'ne kaydığını tespit etti. Bunun üzerine Nisan ayından itibaren liderliğini Erol B.'nin (41) yaptığı şebeke teknik ve fiziki takibe alındı. Polis, şebekenin kardeşler Erdal B. (36) ve Bülent B. (31) tarafından
oluşturulduğunu ve geceleri polisin baskınına karşı korumak amacıyla eroini anne Ümmühan B.'nin (62) yatakta sakladığını tespit etti. Polis ayrıca şebekenin Levent K. (27), Hikmet Y. (25), Emer A. (22) ve Kadir Ramazan Y.'ye (22) torbacılık usulüyle gençlere eroin satışı yaptırdığını belirledi. Polis, yapılan çalışmaların ardından 2 gün önce şafak vakti evlere yapılan baskınla 8 kişiyi gözaltına aldı. 170 paket satışa hazır eroin, anne Ümmühan B.'nin üzerinde ele geçirildi. Anne ile birlikte 8 kişi
gözaltına alınarak emniyete getirildi. Şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında çeteyi oluşturan kardeşler tehditler savururken, kadın polisler arasında götürülen anne Ümmühan B. polis aracına binmemek için yere yattı. Polisler kadını götürmek için büyük çaba harcadı. 4 kadın polis anneyi ancak götürebildi.
Daha önce de çetenin torbacılığını yapan 10 kişi yakalanarak, çıkartıldıkları mahkemede tutuklanmıştı. Çete üyesi Erdal B., 17 Eylül 2010'da Adana Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek polisin kendisinden rüşvet almak istediğini iddia ederek aracını yakmak istemiş, polisler tarafından son anda müdahale edilmişti. Eroin satışı yaptığı için polisin sık sık baskınlar düzenlemesinden bunalan Erdal B.'nin, hedef şaşırtmak için rüşvet iddiasında bulunarak aracını yakmaya çalıştığı öğrenildi.