Abd Kongre Üyesi Kerry, Sudan'da Temaslarda Bulundu

Sudan'da Ocak ayında yapılacak referandum ve devam eden Darfur barış görüşmeleri çerçevesinde Juba ve Darfur'u ziyaret eden ABD Kongre Üyesi Demokrat Parti'li senatör John Kerry, ziyaret sonrasında Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile bir araya geldi

Sudan'da Ocak ayında yapılacak referandum ve devam eden Darfur barış görüşmeleri çerçevesinde Juba ve Darfur'u ziyaret eden ABD Kongre Üyesi Demokrat Parti'li senatör John Kerry, ziyaret sonrasında Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Ali Karti, "Sayın John Kerry ile Darfur için barış görüşmelerinin devam eden süreciyle ilgili konuştuk. Güney Sudan'da gelecek aylarda yapılacak olan referandum ve Abiye bölgesinin durumu hakkında Dışişleri Bakanlığımız, ABD Kongre üyelerine ayrıntılı bilgi verdik. Kendileri de hem kendi izlenimleri, hem de bizden ve diğer yetkililerden aldıkları bilgileri ABD Kongresine aktaracaklarını belirtiler" şeklinde konuştu.
Kerry ise, Bakan Karti ile ülkedeki barış sürecini ele aldıklarını belirterek, referandumun kesin olarak 9 Ocak tarihinde yapılacağını söyledi. Abiye bölgesinin durumu hakkında da görüştüklerini ifade eden Kerry, referandumdan pozitif bir sonucun elde edilmesi konusunda umutlu olduğunu dile getirdi. ABD Kongre Üyesi Demokrat Parti'li senatör John Kerry, Darfur'a daha önce 2009 yılında da gelmiş, burada görüşmeler gerçekleştirmişti.