Romanlar, Pakistan İçin Topladıkları Yardımı Davul Zurna İle Uğurladı

Bursa'da emniyet tarafından düzenlenen Pakistan'a yardım kampanyasına katılan Romanlar, topladıkları 1 tonluk gıda ürününü davul zurna eşliğinde polise teslim etti.

Basın yayın organlarında daha çok yardım alırken görüntülenen Romanlar, Pakistan'daki sel mağdurları için yardım topladı. Zor şartlarda hayatlarını sürdürmelerine rağmen Pakistan'da yaşananlara duyarsız kalmayan Romanlar, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Pakistanlı Kardeşlere Yardım Projesi' (PAKAYAP) kapsamında topladıkları 1 ton gıda malzemesini davul zurna eşliğinde polise teslim etti. Toplanan malzemeler TIR'larla önümüzdeki günlerde kardeş ülke Pakistan'a
gönderilecek.
Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen ve arkadaşlarının duyurusu ile kampanyaya katılan Romanların topladığı gıda yardımı, bayram havasında geçen törenle teslim edildi. Davul zurna eşliğinde gerçekleşen yardım tesliminde konuşan Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen, Pakistan'ın Osmanlı döneminde yaptıkları yardımları unutmadıklarını söyleyerek, "Roman vatandaşlar olarak geçmiş yıllarda özellikle Kurtuluş Savaşı'nda Pakistan'ın yardım eli
uzattığını biliyoruz. Biz de bu zor günlerinde kardeş ülke Pakistan'ı unutamazdık. Vatandaşlarımız beklemediğimiz ölçüde kampanyaya ilgi gösterdi. Belki kendisi de muhtaç olan vatandaşlarımızın bile evdeki iki kutu makarnadan birini yardım kapsamında verdiğine tanıklık ettik. Artık Romanlar yardım alan değil, yardım eden olmak istiyor" dedi.

"TOPLADIĞIMIZ YARDIMLAR DEVEDE KULAK AMA SAFIMIZI BELLİ ETMEK İSTEDİK"
Türkiye genelinden Pakistan için yüklü miktarda yardım toplandığını bildiklerini belirten Mert Zaman isimli genç ise, "Pakistan kardeş ülkemiz, biz de sel mağdurlarına kayıtsız kalamazdık. Belki bizim topladığımız yardımlar devede kulak kalır ama safımızı belli etmek istedik" diye konuştu.
Arif Bıçakçı ise çorbada tuzlarının olması için kampanyaya destek verdiklerini söyledi. Roman çocukların da destekleriyle toplanan yardımlar, Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne teslim edildi. Teslim töreninde Romanlar davul zurna eşliğinde yardımları Pakistan'a uğurladı.
Öte yandan Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından düzenlenen yardım kampanyasında 27 bin çocuk için kıyafet ve 850 çift ayakkabının yanı sıra 2 TIR su, 1 kamyon un ve 2 TIR gıda maddesi toplandı. Yardımlar, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenin ardından Pakistan'a gönderilecek.