Karaman'da Spor Kulüplerine Seminer

Karaman'da, 'Spor Kulüplerinde Sevk ve İdare' konulu seminer düzenlendi.

Karaman'da Spor Kulüplerine Seminer
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ile Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün birlikte düzenlediği 'Spor Kulüplerinde Sevk ve İdare Semineri' Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde yapıldı.
Oturum başkanlığını Spor Eğitim ve Dairesi Başkanı Alettin Çılgın'ın yaptığı seminerde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye genelinde 11 bine yakın kulüp olduğunu ve Karaman'da kulüp sayısının 46 olduğunu söyleyerek, Karaman'daki kulüp sayısının daha da artması gerektiğini belirtti. İl Müdürlüğü faaliyetlerine katılan spor kulüplerine, okul spor kulüplerine nakdi yardım yaptıklarını, bunun amacının kulüpleşmenin artması olduğunu ifade eden Ersöz, sponsorluğun Karaman'da daha yüksek seviyelerde olması gerektiğini kaydetti.
İl Milli Eğitim Müdürü Sebahaddin Altun'da konuşmasında, iki kurumun ilişkilerinin son 2 yılda en üst seviyede olduğunu ve son iki yılda Karamanlı sporcuların başarılı performans gösterdiğini, okul spor kulüp sayısının ülke ortalamasının üstünde olduğunu ama daha fazla okulun kulüpleşmesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Gülgün Ersoy ise sporcu beslenmesi, Dr. Selahattin Akpınar üniversite, spor il müdürlüğü ve spor kulüpleriyle ilişkiler, öğretim görevlisi Kemal Kabasakal sporcu sağlığı, Karaman A.S.K.F Başkanı Celalettin Özcan A.S.K.F â€" spor kulüpleri ilişkisi, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Çetin basın-spor kulüpleri ve il müdürlüğü ile ilişkiler konularında bilgiler verdi.
Kulüp yöneticileri, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri, BESYO öğretim görevlileri ve BESYO öğrencilerinin katıldığı seminerde soru cevap kısmının ardından tüm katılımcılara seminere katılım belgesi verildi.