Bursa Vergi Dairesi Başkanı'ndan SÜTAŞ'a teşekkür ziyareti

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, şehrin 2009 yılı gelir vergisi rekortmeni SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ı ziyaret etti. Şir

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, şehrin 2009 yılı gelir vergisi rekortmeni SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ı ziyaret etti. Şirketin Karacabey tesislerinde incelemelerde bulunan Saydam, Yılmaz'a vergi başarısından ötürü teşekkürlerini sundu.

Bursa Vergi İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan sıralamaya göre, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 2009 Yılı Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Rekortmenleri arasında kişisel gelir vergisi tahakkukunda 1 milyon 754 bin 872 TL ile birinci oldu. Bu yıl ilk kez başlayan uygulamayla Gelir Vergisi Dairesi, listeye giren vergi rekortmenlerini yerinde ziyaret ederek teşekkür belgesini takdim ediyor.

2008 yılında Bursa Gelir Vergisi listesinde 20. sırada olan Muharrem Yılmaz, 2006 yılında 2.sırada, 2005 ve 2007 yıllarında da 1.sırada yer almıştı. 2009 Yılı Kurumlar Vergisi Bursa Rekortmenleri listesinde ise, SÜTAŞ tahakkuk eden 8 milyon 605 bin 594 TL'lik vergi ile 3. sırada yer aldı.

Bursa Gelir Vergisi Rekortmeni olan Yımaz'a, 23 Ekim Cumartesi günü SÜTAŞ Karacabey tesislerinde gerçekleştirilen bir törenle Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam tarafından teşekkür belgesi verildi. Ziyarette, AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Bursa Vergi Dairesi Grup Müdürleri Ali Rıza Akbulut, Ramazan Tekeş, Esat Giray, Karacabey Vergi Dairesi Müdürü Suat Özkaya, Uludağ Vergi Dairesi Müdürü Kasım Türkyılmaz, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Ekrem İşcan, Karacabey Ticaret Borsası Eş Başkanı Murat Bertan, KARSİAD Başkanı Abdullah Akkoç ve SÜTAŞ yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticileri de hazır bulundu. SÜTAŞ Karacabey tesislerini de gezen heyet, şirketin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, SÜTAŞ'ın faaliyetleriyle bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'a bu yıl üçüncü kez vergi rekortmeni olmasından dolayı teşekkür etti. Saydam, şirketin sektöründeki başarıların yanı sıra topluma olan katkılarından dolayı da ülke için örnek teşkil ettiğinin altını çizdi.

SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, şirketin kuruluşunun 35. yılında Bursa rekortmeni olmasının ayrı bir anlamı olduğuna işaret etti. Yılmaz, "Süt ve süt ürünleri sektörünün lider şirketi olarak toplumumuza karşı yükümlülüklerimizi yerimize getirmek öncelikli görevimiz. İyi vatandaş olmanın bilinci ve sorumluluğu ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün dünyada en önemli meselelerden birisi sürdürülebilirlik, biz de şirket olarak sürdürülebilirliği sağlamak için gelir yaratıcı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün, kurumum ve şahsım adına taçlandırıldığımız bir andır." dedi.

Muharrem Yılmaz, "Sütaş, 35 yıldır yalnızca sütçülüğe odaklanarak büyürken faaliyetlerini üretimle sınırlamadı; çiftçi eğitimlerinden, geri kazanım tesislerine, yem üretiminden damızlık yetiştirme ve geliştirme faaliyetlerine uzanan geniş bir alanda çalışmalarını sürdürdü. Üretimin her aşamasında en üksek kalite standartlarını hedefleyen Ottan Sofraya uzanan kendimize özgü yönetim modeliyle, ülkemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.